Filmrecensie: If i stay

Filmrecensie: If i stay

new-if-i-stay-movie-poster

Titel: If i Stay
Boekverfilming: Naar de gelijknamige bestseller van Gayle Forman
Regie: R.J. Cutler
Verschenen: september 2014 (in Nederland)
Duur: 107 minuten
Genre: Drama
Cast Jamie Blackley, Chloë Grace Moretz
Cijfer: 8

‘Mia Hall dacht altijd dat kiezen tussen een muziekopleiding aan Julliard of bij haar grote liefde Adam blijven, de moeilijkste beslissing van haar leven zou zijn.
Maar dat is haar moeilijkste beslissing niet. Balanceren op het randje van leven en dood wordt haar moeilijkste keuze. Blijft ze of gaat ze?’

Ik las het boek al een tijdje geleden en dat was oke, maar ik vond Wacht op mij vanuit Adams oogpunt mooier en beter. Toch was ik dus echt wel benieuwd naar het boek en zeker na alle lovende kritieken.

Ik denk dat ik moet toeven dat ik de film misschien wel beter vond dan het boek. De film was beslist een van de betere boekverfilmingen die ik gezien heb. Het boek werd naar mijn idee goed gevolgd. En de acteurs vind ik heel goed gecast. Chloe is echt goed als Mia, maar ook Jamie als Adam is echt goed. Beide acteurs vond ik ook heel geloofwaardig spelen, al heb ik het idee dat bijvoorbeeld Shailene Woodley ook een geloofwaardige Mia neergezet zou kunnen hebben.

De acteurs die Mia’s ouders spelen vond ik trouwens ook echt heel goed gecast. De hele film klopte gewoon met het plaatje in mijn hoofd.
Het einde was wel wat onverwacht. Zo: BOEM! Afgelopen!

Ik heb ook een aantal tranen weg moeten pinken. Iets dat ik niet verwacht had, omdat ik het boek niet spectaculair vond. Ik was niet de enige.
De halve zaal stroomde over van de zoute tranen. Een zee van tranen.
Bij The Fault in Our Stars verwachtte ik heel veel tranen (ik jankte tijdens het boek), hier niet. Bij de film van The Fault in Our Stars vielen de tranen mee, hier niet.

If i Stay is beslist een must-see, maar wel met een tissuebox in je tas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: