Vervolginterview met Hannah Hill

Vervolginterview met Hannah Hill

Hannah Hill is de nieuwste telg in de schrijfstal van SVM Publishing. En: ze is ook nog eens Nederlands. Gisteren kon je het begin van het interview al lezen bij Joany en vandaag is de beurt aan mij!

Schrijver is een droom van vele, maar wat vind je het mooist aan dit beroep?
Voor mij is het de mogelijkheid om helemaal op te kunnen gaan in je fantasie. Eigen werelden en personages te kunnen creëren met liefde, spanning, avontuur en natuurlijk ook humor. Zowel met lezen als met schrijven, geeft je de mogelijkheid om meer levens te leiden dan slechts één, en dat is geweldig.

Lees je zelf en zo ja, heb je een favoriete boek of boeken?
Ik lees ontzettend veel en alsnog voelt het alsof ik tekort kom. Er zijn gewoon te veel boeken om ooit uitgelezen te raken. Om die reden is het dus ook moeilijk om favoriete boeken te benoemen. Zeker omdat hoe ouder ik wordt, hoe meer mooie boeken erbij komen.

Als kind vond ik alle boeken van Carry Slee geweldig waarna, zoals vele met mij, ik verkocht raakte aan Harry Potter. Het eerste echte liefdesverhaal wat me heeft geraakt was dat van Romeo en Julia, dat werd al snel van de troon gestoten door Pride and prejudice. Dat verhaal zit voor altijd in mijn hart. Jane Austen verdiend het daarom wel om genoemd te worden als de inspiratie van mijn eigen schrijven.

‘Zowel met lezen als met schrijven, geeft je de mogelijkheid om meer levens te leiden dan slechts één.’


Wie zijn je voorbeelden op het gebied van schrijven en waarom?
Ook op dit antwoord kan ik moeilijk een antwoord geven aangezien het er vele zijn en allemaal om uiteenlopende redenen. Van de een vind ik de fantasie/creativiteit het mooist en van een ander weer de schrijfstijl. Als ik kijk naar het genre ‘erotische roman,’ waar mijn eigen boek onder valt, zijn mijn voorbeelden; Anna Zaires, Penelopy Sky, Charmaine Pauls en Sylvia Day. Hun boeken staan zo goed als garant voor een mooi, spannend en goed geschreven liefdesverhaal.

Natuurlijk zijn wij een beetje nieuwsgierig naar jou! Mocht je op Hogwarts zitten, in welk Harry Potter house herken je je het meeste? (Als je HP leest)
Ik heb ooit zo’n test gedaan op internet en daar kwam voor 70% Ravenklauw uit. Daar kan ik me prima in vinden. Ik denk dat dat ook wel bij me past.


Mocht je in de leefwereld van Divergent zitten, in welke factie zou je jezelf toewijden als je moest kiezen?
Zelfverloochening zit heel sterk in mij, maar niet zo extreem als in de boeken wordt omschreven. Ik denk daarom dat ik dan eerder voor oprechtheid zou kiezen omdat dat dan iets minder extreem is en ook bij me past.

‘Er wordt me nooit gevraagd of ik nog met pen en papier schrijf.’

Welke vraag over schrijven wordt je nooit gesteld?
Of ik nog met pen en papier schrijf…

Mocht je een geheim met ons willen delen, welk geheim zou dat zijn? We beloven dat we het niet door zullen vertellen!

Ik heb veel geheimen. Speciaal voor de lezers zal ik verklappen dat ik al meer dan acht boeken heb geschreven. Wie weet worden die ooit ook wel uitgegeven en is mijn eerste boek de aftrap van nog vele die gaan volgen…

Bedankt voor het leuke interview? Enne: hadden jullie mijn witactie al gezien? Daar kun je het eerste deel van de Verbonden met elkaar-trilogie, Jij, winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: