Leesbeesten leesclub: Hof van doorns en rozen

Leesbeesten leesclub: Hof van doorns en rozen

A court of thorns and roses/Hof van doorns en rozen is tot dusver het beste boek dat ik dit jaar gelezen heb. Het is dan ook niet zo raar dat ik per se naar de leesclub in Eindhoven wilde die deze keer over dit geweldige boek ging.

Mariëlle pikte me op in Oss en samen reden we naar Eindhoven, om dit keer wel ruim op tijd te zijn. Vorige keer waren we natuurlijk te laat, maar dat zou ons dit keer niet gebeuren. We waren nu een minuut of twintig te vroeg, mooi op tijd dus. En dat terwijl we nog een rondje Eindhoven gedaan hebben. We kwamen zelfs nog een Expo tegen, die winkel heb ik al zo lang niet meer gezien!

Verwachtingen van het boek
Het eerste rondje was een voorstelrondje en de verwachtingen van iedereen. Het was duidelijk dat er die hard Sarah J. Maas fans tussenzaten, wat mensen die van haar gehoord hadden, maar nog nooit iets hadden gelezen (moi) en mensen die nog nooit van haar hadden gehoord voor deze leesclub.

Zelf heb ik Thorne of Glass al een flinke tijd in de kast staan, maar die had ik nog niet gelezen. Voor mij was dit dus ook de eerste kennismaking met deze schrijfster. De verwachtingen waren bij de meeste mensen hooggespannen. Zelf had ik weinig verwachtingen van het boek.

Een vriendelijke ontvangst, ook deze keer, met drankjes en allerlei lekkernijen

Feyre in één woord beschrijven is een uitdaging

Ook kregen we de vraag om hoofdpersoon Feyre in een woord of een zin te beschrijven. Woorden die onder andere vielen waren fierce, badass, kickass, rolmodel, gepassioneerd. Zelf vond ik het behoorlijk lastig om onder woorden te brengen wat ik van Feyre vond.

Feyre is Belle niet
Hof van doorns en rozen is deels aangeprezen als een vertelling van Belle en het beest, maar veel mensen vonden het erg subtiel erin verwerkt. Ook ik vond dat. Bovendien kan Feyre niet eens lezen, dus dat is ook een verschil met Belle. Zelf vind ik het best tof dat de schrijfster hiervoor gekozen heeft.

De kaarten die ik kocht.

Team Tamlin of niet?
Uiteraard kwam ook de vraag in welk team je zit. Team Tamlin of Rhysand. Ik ben beslist team Tamlin, al vind ik Rhysand ook wel een erg leuk personage, maar ik zit toch echt niet in zijn team. Ik vind hem niet leuk genoeg met Feyre haha.

De cijfers
De cijfers gingen van een zevenhalf tot een negenhalf (ook mijn cijfer) en dat is dus best goed. Ik was ook benieuwd wat wij er van vonden. In België vond men het boek slecht en kraakten ze het helemaal af. Best grappig dat wij in Nederland dan zo’n andere mening hebben. Bijna iedereen kijkt ook erg uit naar deel twee die in mei (Engelse) en in juli (Nederlandse) verschijnt. 

De goodiebag

Uiteindelijk gingen we weer met een goodiebag en een roos de deur uit. Helaas heeft mijn roos het niet gehaald en heb ik die weg moeten gooien. Het kaartje dat eraan zat met een lief berichtje, heb ik wel bewaard. 

Ook kocht ik nog een boek, Graceling, en snuffelde ik even door de kaartenwand bij Van Piere. Het blijft een mooie boekhandel en ik vind het echt heel jammer dat Eindhoven nogal uit de richting is voor mij.

Eén gedachte over “Leesbeesten leesclub: Hof van doorns en rozen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: