20 in 2020

20 in 2020

Ik kwam dit blogonderwerp tegen bij Cynthia en Merel, die het op haar beurt van Gretchen Rubin heeft) en ik vond het eigenlijk wel een leuk blogonderwerp. Ik blog niet zoveel meer over mij persoonlijk – op de vragen van Flow na – en soms mis ik dat best wel een beetje. Af en toe schrijf ik wel wat op Blauw Appeltje, maar echt veel is dat nou ook weer niet. Ik zou willen dat ik elke dag of elke week zoveel te delen had, maar dat is niet het geval.

Maar 20 dingen die ik in 2020 wil doen vind ik een mooie, persoonlijke blog die hier prima past. De planning is om hier aan het einde van het jaar op terug te komen en te kijken wat ik gedaan heb. Misschien alles, misschien niets en misschien er wat tussenin. 

Me geen faalhaas vinden als ik niet alles weet af te vinken
Ik zal niet alles afvinken van deze lijst en dat is oké. Ik weiger om me daar druk over te maken. En ik vond het een mooie nummer 1, dus bij deze. 

Elke maand een persoonlijke blogpost schrijven op Blauw Appeltje
Dit is sinds jaar en dag mijn boekenblog, maar Blauw Appeltje is die blog waar ik verder blog over persoonlijke dingen, vraagstukken, hersenspinsels die ik kwijt moet. Kortom: dat wat ik destijds hier niet vond passen (misschien nu weer wel, maar mijn tweede blog heb ik voorlopig nog even).

Gaan mediteren
Ik wil proberen om dit jaar elke dag – of elke week op zijn minst – 5 minuten te mediteren. Langer hou ik niet vol, want dan gaan mijn gedachten alweer pingpongen. 5 minuten is echt mijn maximum.

Een workshop volgen
Het liefste voor het tekenprogramma ProCreate, maar wie weet. Ik heb nog wel wat onderwerpen waar ik graag een (online) cursus in zou willen volgen.

Meer podcasts luisteren
Ik luister er heel zelden eentje, maar meestal vergeet ik het gewoon. Maar ik moet me dit jaar toch eens over mijn issue met stemmen heen zetten en wat meer luisteren. 

Beginnen aan een non-fictieboek
Ik schrijf al mijn hele leven en ik heb naast fictie een tijdje poëzie geschreven (dat overigens nooit het daglicht zal zien, zo slecht), maar ik wil dit jaar ook een non-fictieboek schrijven over een onderwerp. Waarover wil ik nog niet kwijt en hoe ik het aan ga pakken, weet ik ook nog niet, maar ik wil een eerste, ruwe opzet maken. 

Meer evenementen doen als auteur
Als bezoeker vind ik evenementen leuk, maar als auteur minstens net zoveel. Ik vind het leuk om te kletsen met mensen die je alleen via je scherm kent (of die je niet kent). Om te kletsen over boeken en al die knappe mannen in boeken. 

Meer workshops geven aan kleine groepjes van maximaal 8 mensen
Als kind had ik een gruwelijke hekel aan presentaties en scheet ik echt in mijn broek. Verschrikkelijk. Maar de laatste – en enige – workshop die ik deed vond ik eigenlijk verrassend leuk om te doen. Het was een kleine groep enthousiaste tienerschrijvers en ik vond het echt super. Blijkbaar houd ik ervan om mensen te motiveren, haha.

(Be)sparen
Ook dit jaar wil ik meer sparen en minder uitgeven. Door minder te kopen, hoef ik minder te ontspullen en is het beter voor het milieu.

Ontspullen
Vanzelfsprekend kan deze niet ontbreken na vorige post. Ik wil proberen om aan het eind van het jaar 10% minder spullen te hebben. 

Mijn derde boek uitbrengen
De planning is om dit gewoon te doen, maar met dit boek heb ik iets meer moeite dan met de andere twee. *mompelt iets over dwarse personages*. Maar de planning staat er wel om het in het najaar af te hebben. 

Naar een museum gaan
Is het heel erg als ik nu beken dat mijn bezoeken aan een museum op een hand te tellen zijn? Ik zou bijvoorbeeld graag een keer naar het Spoorwegmuseum willen, maar ook naar het Groninger Museum. Ik heb heel wat keren naar dat laatste museum gestaard, maar ben er nog nooit binnen geweest.

Van al mijn antwoorden op de Flow-vragen een gedrukt boek maken
Gewoon omdat het me leuk lijkt.

Schrijven in een huisje
Het lijkt me heel tof om een week of een weekend ergens in Nederland een hele week te schrijven. Ik wil het al een paar jaar, maar misschien doe ik het dit jaar wel echt. Dit is er wel eentje die nog een misschien is, want het moet gaan op het gebied van sparen en weinig uitgeven.

Meer interessante non-fictieboeken lezen
En dan vooral op het gebied van je eigen bedrijf beginnen, maar ook over zelfliefde/body positive en over gewoonten veranderen. 

Me nu wel eens aan mijn mondverzorgingsroutine houden
Ik probeer het, echt waar. Maar bij elke tandartscontrole krijg ik op mijn kop dat ik mijn tandvlees niet goed heb verzorgd en dat het weer teveel bloed. En ik weet wat ik daarvoor moet doen (rageren, stokeren, you name it). Dit jaar doe ik een nieuwe poging om dit een gewoonte te laten zijn die ik voor de rest van mijn leven 365 – of 366 – dagen doe. 

Meer dingen doen in mijn eigen stad
Ik woon in het dorp/de stad met bijvoorbeeld Slot Zeist waar ook weleens tv-programma’s worden opgenomen, maar weet je dat ik er nooit binnen geweest ben? Eigenlijk zou daar toch eens verandering in moeten komen. 

100 boeken uitlezen en geen leesdip meer krijgen
Hopelijk kan ik dit jaar echt weer genieten van het lezen in plaats van dat het een moetje is.

Accepteren als iets even niet lukt
Soms krijg ik stress omdat ik bijvoorbeeld een nieuwe blog moet schrijven, maar het even niet lukt. Ik wil dit jaar proberen om er geen stress over te krijgen. Dan maar een dag geen blog.

Weer naar Londen gaan
Ik was afgelopen jaar in Londen en ik vond het zo leuk dat ik terug wil, maar wel minder lang. Ik heb nog lang niet alles gezien. Maar dit is een twijfelgeval, om dezelfde reden als nummer 14. Het zou leuk zijn als het lukt, maar als het niet gaat is het ook helemaal prima. 

Misschien is niet alles haalbaar, maar dat maakt niet uit. Het zijn intenties en intenties zijn goed (in dit geval). Als bonusintentie heb ik ook nog het plan om dit hele jaar mijn planner en bullet journal te blijven gebruiken in plaats van halverwege af te haken. En dat hoeft echt niet elke dag, maar eens per week moet in elk geval lukken. 

Heb jij al plannen voor dit jaar? Hoeven er geen 20 te zijn, hoor.

Eén gedachte over “20 in 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: