2014 was…

2014 was…


bron

… een goed jaar. Echt. Het was een jaar waarin ik veel leuke en nieuwe mensen leerde kennen die hun liefde voor boeken delen met me delen en erover bloggen. Ik gaf pluizenbol.nl een nieuwe invulling nadat ik voor de zoveelste keer een blog block had: een website over letters. Over boeken, lezen en schrijven. Datgene waar mijn hart sneller door gaat kloppen.

Ik verkleedde me dit jaar als Shadowhunter voor Elfia en in november als Queen of hearts wat me meteen een aantal woorden in een verhaal opleverde. Ook gooide ik dit jaar één zaterdag heel vroeg de post door de brievenbussen, omdat ik in de middag naar de boekenbloggersdag zou gaan waar ik Femke tegen het lijf liep met wie ik al een tijd brieven schrijf. Over toevalligheden gesproken!

Schrijven
Het was ook een goed jaar op het gebied van schrijven. Ik schreef meer dan 500.000 woorden en dat terwijl mijn doel 475000 was, dus ik ben tevreden. Het ging lekker dit jaar en vooral in december. In november ging het helaas wat minder tijdens NaNoWriMo en hadden de nano-kriebels een maandje vertraging. Vergeleken daarbij is zelfs de NS nog op tijd. Of heb je weleens een trein gehad met een maand vertraging? 😉

 

Ik leerde dit jaar ook nieuwe personages kennen die zo mijn hoofd binnenwandelden. Zoals Jamie, Isa en Alex uit Zwart als Inkt die ineens mijn hoofd opdoken. Nee, dat is niet helemaal waar. Jamie was er vorig jaar al, maar toen was hij niet zo grappig als hij nu is en hij was zeker geen tijdreiziger. Ja, ik vind één van mijn personages grappig.

Ik begon het verhaal dit jaar en het kwam zelfs af. Ik ben nooit zo van het afmaken, maar dit keer wel. Ik liet er zelfs drie exemplaren van drukken bij Lulu en ik vind het nog steeds tof om ze in de kast te hebben staan. Nu wil ik de rest van mijn verhalen ook laten drukken. Het verhaal werd ook best populair op Wattpad, de schrijfsite die ik dit jaar ontdekte. In elk geval vind ik bijna 56000 keer gelezen absoluut niet slecht voor een verhaal. Ik ben er trots op, al had het verhaal hier en daar anders gemoeten. Misschien wil ik het ooit gaan herschrijven en dan proberen om het uit te geven, maar nu staat het prima op Wattpad. Misschien ga ik dan wel voor Printing on Demand, ik weet het niet.

Ook raakte ik de laatste maand van dit jaar in de ban van de gebroeders Roberts – Levi en Blake – en dat is zelfs zo erg dat we besloten hebben dat we ook een verhaal over Levi gaan schrijven. Laat ik het erop houden dat Levi totaal anders is dan zijn broer. Wat ze wel allebei goed kunnen, is je wakker houden ‘s nachts, omdat je ineens inspiratie hebt en dat heeft geresulteerd in 24 hoofdstukken in 23 dagen. Dan heb ik het niet over kleine hoofdstukjes, maar van 2000 – 3000 woorden.

2015

Ik hoop dat 2015 een goed jaar wordt. Een jaar als 2014 met nog meer leuke dingen, maar als het wordt zoals 2014, dan ben ik allang blij. Het was tenslotte een jaar waarin een heleboel leuke dingen gebeurden. Alleen ik hoop dat één ding volgend jaar wel gaat gebeuren: Dat NaNoWriMo weer leuk is. Ik wil niet nog een jaar een ‘meh’ jaar. Daar heb ik dit jaar al genoeg van gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: