5 boeken lezen, 1 boek kopen

5 boeken lezen, 1 boek kopen

Ik kan niet zeggen dat ik niet veel boeken koop, want dat doe ik. Op dit moment heb ik 811 boeken en dat is dus exclusief kinderboeken en de boeken die in de kast bij mijn moeder staan. Dit zijn echt alleen mijn eigen boeken. Een stemmetje bleef maar in mijn hoofd schreeuwen dat ik ‘nu echt geen boeken meer mag kopen, want het past niet meer in de boekenkast! Bovendien is je ‘nog te lezen’ stapel veel te groot. Ga daar eerst maar eens iets van lezen.’

Ongelezen boeken waar je nooit meer vanaf komt
Eerlijk gezegd denk ik dat ik die stapel nooit meer helemaal zal lezen en helemaal niet als ik zo doorga. Ik denk dat ik nu zo’n 120 ongelezen boeken heb staan. Oké, fair enough: bij sommige boeken wacht ik tot ik de hele serie compleet heb, zodat ik in één keer door kan lezen. Zoals bij The Raven Boys van Maggie Stiefvater. Deel één tot en met drie staat keurig in de kast, maar ik wacht tot alle boeken uit zijn.

En toen kwam ik deze tweet van Stephanie tegen op Twitter:

Zeven boeken lezen, één boek kopen
Eigenlijk klonk dit als het perfecte plan en dat vind ik nog steeds. Helemaal geen boeken kopen heb ik geprobeerd, maar daar ben ik niet zo heel goed in. Ik heb het geprobeerd, echt. En ik ben eigenlijk alle keren glorieus gefaald. Dat is ook een kunst natuurlijk.

Ik sprak met mezelf af: als je boeken voor je verjaardag gekocht hebt, begin je hiermee. En dat is nu. Ik heb nog niet alle boeken binnen die ik gekocht heb, maar ik ben hier al wel aan begonnen. In eerst instantie wil ik met zeven boeken lezen, één boek kopen. Dit omdat ik echt teveel boeken heb staan op mijn ‘nog te lezen’ plank. En dan heb ik het nog niet eens over de ebooks die ik nog heb liggen.

Eén van mijn boekenkasten die heerlijk rommelig is en waarin de meeste recensie-exemplaren staan.

Gaat het lukken?

Ik ben heel benieuwd of het gaat lukken. Hoelang ik het vol ga houden, weet ik nog niet. Ergens dit jaar zal ik bijvoorbeeld vast nog wel in Amsterdam komen en elke boekenliefhebber die ook Engels leest, weet welke winkel je daar kunt vinden. En laat ik nou dit jaar in elk geval twee keer in Amsterdam komen voor twee concerten.

En of het me gaat bevallen, weet ik ook nog niet. Voor nu heb ik in elk geval een flinke stapel om dit nieuwe jaar mee te beginnen met goede boeken. Hoop ik. Ik ga in elk geval een poging wagen, want het is het proberen waard.

En misschien zou ik ook eens uit moeten zoeken welke boeken ik sowieso nooit meer zal gaan lezen en die prima weg kunnen.

Doen jullie ook mee? En zo ja, hoeveel boeken kiezen jullie om uit te lezen?

5 gedachten over “5 boeken lezen, 1 boek kopen

  1. Ik leg mezelf juist niets meer op. Al is mijn stapel gigantisch haha. Nee ik ben wel bewuster gaan kopen. Welke boeken wil ik nou echt lezen?! En de regel is dan ook dat ik diezelfde avond dan ook met dat boek moet beginnen, dus niet opstapelen of op mijn e-reader laten staan. Wil ik het vanavond niet lezen… waarom wil ik dan wel NU kopen?!

  2. Heel veel succes! Ik heb ook te veel ongelezen boeken. Nu valt het wel weer mee dat ik ook maar voor 1 boek op stap ga en er niet meteen met 5 thuis kom, maar toch groeit mijn stapel enorm. Daarom ben ik nu eerst boeken in de kast aan het uitlezen, aangezien ik normaal ook nogal wat ebooks koop of bij de bieb reserveer. Maar 5 boeken lezen, 1 boek kopen? Ben bang dat dat met het boekenfestijn aan het eind van de maand niet gaat lukken..

  3. 811 boeken? Dat is nogal wat. Wij hebben er ook een groot aantal maar daarbij moet ik wel zeggen dat ik het meeste niet gelezen heb. Heel veel boeken zijn ook non-fictie en dienen eigenlijk alleen als naslagwerk. Ik ben benieuwd hoeveel van jouw boeken romans/verhalen zijn en of je ook bijvoorbeeld geschiedenisboeken hebt. De schrijver bepaalt hoe boeiend een boek is, en ook boeken met wetenschap kunnen heel erg boeien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: