Blauw Appeltje: Mijn andere blog

Blauw Appeltje: Mijn andere blog

Vorige week begon het te kriebelen. Te kriebelen, omdat ik nog een blog wilde hebben. Eentje waar ik mijn persoonlijke mening zou kunnen delen die helemaal niets te maken heeft met boeken of schrijven. Hoeveel ik ook hou van boeken en schrijven, soms wil ik ook weleens mijn mening over iets anders geven. De schoenen van Mark Rutte bijvoorbeeld (ik weet niet eens wat voor schoenen hij draagt). De boom voor mijn deur. Over iets anders dan boeken, schrijven en muziek.

Blauw Appeltje

Er was eens een meisje met een boekenblog met de naam pluizenbol. De meeste dingen waar ze over wilde bloggen, waren boeken. Maar af en toe had ze ook andere dingen te delen. Zoals de observatie dat iedereen in haar omgeving voor huisje, man (of vrouw) en kindje ging.

Alleen elke keer weer die twijfel: wilde ze het delen met de mensen die vooral komen om te lezen over het nieuwste boek van J.K. Rowling? Wilde ze het delen met uitgevers die misschien/hopelijk/zeker weten* mee lezen?

Nee, het antwoord was nee. En ze besloot. Ze zou er een nieuwe blog bij nemen voor alles dat ze op haar andere blog niet kwijt kon, omdat ze het daar voor 95% over boeken wilde hebben. En zo geschiedde en ontstond Blauw Appeltje.

De reden van de naam? Er is geen reden, de naam popte op in haar hoofd alsof het een paddestoel (paddenstoel?) was en ze registreerde de .nl naam.

*doorhalen wat niet van toepassing is

Ik vind het prima dat mensen ook persoonlijke dingen op hun blog zetten en dat wil ik ook zeker doen. In elk geval tot op zekere hoogte. Ik probeer altijd om de link met letters te vinden en soms kan ik die link niet vinden. En dan voelt het voor mij niet oké om het op mijn blog te delen. Dat was ook de reden dat ik koos voor een andere site waar ik dit soort dingen op wil zetten. Mijn boekenblog is dan wel persoonlijk, maar niet zo.
En bovendien heb ik al meer dan genoeg om over te bloggen als het gaat over letters. Zulke persoonlijke dingen heb ik helemaal niet nodig op deze blog.

Rare namen
En toen schoot de naam me te binnen op een druilerige dinsdagmiddag: Blauw Appeltje. Mijn ‘motto’ volgde ook meteen: omdat niet alle appels rood zijn. Rode appels zijn gewoon, standaard, en ik zie mezelf niet als ‘rode appel’.

Helemaal niet filosofisch, echt niet. Haha. De naam klopt. Het is een beetje raar, maar dat zijn al mijn domeinnamen ergens wel. Of zoals Mariëlle zei: Jij met je rare namen. Dat klopt. Ik heb altijd aparte namen en dit is geen uitzondering daarin.

Focussen & Bloglovin
Mijn focus blijft gewoon liggen op pluizenbol.nl en op Blauw Appeltje zul je niet dagelijks wat vinden. Wekelijks misschien niet eens. Op dit moment vind je er ook pas één artikel, dus heel spannend is het er allemaal nog niet. Ook een logo heb ik er nog niet, maar ik ben er ook nog niet over uit of ik dat wil. in theorie zou je er op pluizenbol niets van moeten merken dat ik twee blogs heb.

Mocht je Blauw Appeltje willen volgen op Bloglovin, dan kan dat hier. 🙂

Eén gedachte over “Blauw Appeltje: Mijn andere blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: