Bloghop 7: Welke personages verdienen hun eigen boek?

Bloghop 7: Welke personages verdienen hun eigen boek?


Ik heb het plaatje niet gemaakt, dus uiteraard gaan de credits naar Craving Pages.

Ik kende de bloghop van Craving Pages nog niet, maar nu dus wel. Ik houd van dit soort dingen. Mede daarom houd ik ook meestal van de Top Ten Thursday, al weet ik soms helemaal niets zoals vorige week donderdag.
De vraag van deze week luidt: Welke personages verdienen hun eigen boek?

Mijn eerste gedachte was Magnus Bane uit The Mortal Instruments en The infernal devices, maar die heeft al een eigen boek. Weliswaar met korte verhalen, maar een boek is een boek. Ook de familie Herondale valt af, want daar volgen nog boeken van.

Toch denk ik dat wel bij de Shadowhunters blijf en ga voor de circle van Valentine Morgenstern. Natuurlijk komt wel het een en ander naar voren in het boek, maar ik zou er gewoon graag een nieuw boek over lezen. Over hoe de ouders van Clary, Jace, Isabelle en Alec waren toen ze op school zaten. Ik ben ook heel benieuwd hoe ze waren voor ze mee gingen in de – bizarre – plannen van Valentine en waarom.
Er komt wel een graphic novel uit, maar voor mij is dat het toch niet. Ik zou trouwens ook wel benieuwd zijn naar een boek over Sebastian Morgenstern en over hoe anders hij opgevoed is door zijn vader dan zijn zusje door zijn moeder.

Alhoewel boeken vanuit de jonge Voldemort – Tom Riddle dus – me ook wel wat lijken. Hoe is hij nu precies zo evil geworden of was hij dat altijd al? Ik geloof dat ik iets heb met achtergrondverhalen van slechte personages…

Wat betreft mijn eigen personages:

Ik hoop ooit nog een achtergrondverhaal te schrijven vanuit Oscar, de vader van Julian, één van mijn hoofdpersonages in mijn serie waar ik nu aan schrijf.

Ja, ik heb beslist iets met achtergrondverhalen van slechte personages, want Oscar is ook niet de meest lieve man. Misschien omdat ik niet kan geloven dat mensen echt gemeen en evil geboren zijn, maar het geworden zijn.

Eén gedachte over “Bloghop 7: Welke personages verdienen hun eigen boek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: