Boeken meenemen naar een festival

Boeken meenemen naar een festival

Waar ik ook heen ga, ik neem het leesbeest in me mee. Dus ja, ook als ik naar een festival ga. Vier dagen geen boek? De horror! En misschien ga jij ook naar het oudste festival van Europa of kruip je je tentje in in Biddinghuizen en vraag je je af wat handig is om mee te nemen qua boeken.

Zelf wil ik op een festival geen zwaar fantasyboek lezen

Of je iets aan mijn suggesties hebt, weet ik niet. Het is tenslotte mijn mening. En mocht je helemaal niets meenemen: ook prima.

Bepaal je genre

Zelf wil ik op een festival geen zwaar fantasyboek lezen. Hoe tof ik dit genre vaak ook vindt (niet altijd), ik neem geen boek over heksen mee. Ik houd meer van contemporary, omdat ik meestal geen zin heb in iets heel zwaars. Sowieso lees ik het liefste contemporary in de zomer.

Hoeveel neem je mee?

Wees realistisch. Hoeveel denk je te gaan lezen? Denk je dat je hele tas vol boeken moet stoppen of verwacht je er maximaal één te lezen?

De afgelopen paar jaar had ik meestal twee of drie boeken mee, maar ik heb er nog nooit eentje uitgelezen. Toch vond ik het wel prettig om ze mee te hebben, want er zijn altijd momenten die je moet doden.

Dat kun je op je foon doen, maar als boekenwurm is lezen natuurlijk veel fijner. En wat dacht je van dat moment dat je eindelijk in je tent ligt, maar niet meer kunt slapen?

Ik heb er nog nooit eentje uitgelezen.

Neem mee wat je kwijt mag raken

Je kunt op een festival spullen kwijtraken. Of ze kunnen beschadigen. Zo heb ik een keer een exemplaar van Wuthering Heights nat laten regenen. Niet zo erg, want het was geen favoriet exemplaar, maar stiekem baalde ik er toch best wel van en bestelde vanuit mijn tent meteen een nieuwe.
Kun je nagaan hoe je je voelt als het een gesigneerd exemplaar van je favoriete schrijver is.

Wat ik zelf meeneem

Ook dit jaar reis ik weer af naar Landgraaf voor een weekendje muziek, koukleumen (Ze noemen het kamperen), bier en veel te dure pizza. En zelf neem ik ook boeken mee. Ik ga dit jaar voor twee boeken: Joël van Carry Slee en Dirty Rowdy Thing van Christina Lauren.

Heel misschien dat ik Calamiteitenleer voor gevorderden van Marisha Pessl nog in mijn tas probeer te duwen, maar of dat lukt is een tweede. Alle boeken heb ik gratis/komen van de kringloop die meegaan. Zodra ze uit zijn, laat ik ze daar achter.

Nemen jullie boeken mee als je naar een festival gaat?

Eén gedachte over “Boeken meenemen naar een festival

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge