Book Buying Ban…Welke Book Buying Ban?!

Book Buying Ban…Welke Book Buying Ban?!

Op zes juli was ik nog zo optimistisch: Geen boeken kopen tot het Boekenfestijn. Later bedacht ik me dat ik het uit kan breiden tot eind december, ook al had ik toen mijn eerste zonde al begaan: Ik kocht een ebook, deel vier van de Iron Fey serie. Ik vertelde het stemmetje in mijn hoofd dat het goed was, dat het maar 4 euro was, want ik had een kortingsbon van Bol.
Een paar dagen later vond ik mezelf op de boekenafdeling bij de Bijenkorf met een net gekocht boek. Mijn excuus: Als je een dagje weg bent, mag je best een boek kopen.

The Selection-serie kwam langsfietsen en riep: ’KOOP ME! KOOP ME DAN! JE WEET TOCH DAT JE ME VROEG OF LAAT KOOPT!’ Ik kocht de drie boeken. Wel de Engelse, die zijn goedkoper, maar toch is een boek een boek.
Bij de Bloodlines-serie had ik hetzelfde excuus, want ik zou ze vroeg of laat kopen. Bovendien moet je de serie wel in de kast hebben staan als een van je favoriete boekenstelletjes die uit deze serie is.

Maar ik ga het nog een keer proberen… Vanaf vandaag doe ik een tweede poging. Het voelt wel een beetje als stoppen met roken (denk ik) en ik denk wederom dat het me niet helemaal gaat lukken. Ik ben gewoon echt een boekenwurm en ik moet altijd wat te lezen hebben! Nu heb ik nog 65 ongelezen boeken in de kast, dus ik heb voorlopig nog wel wat te lezen, maar waarom wil ik dan toch steeds nieuwe? Is dat een van de nadelen van een boekenblogger, van een veelvraat?
’Hoi, ik heb een boekenblog en ik ben een veelvraat. Ik eet alle woorden op.’

Ondertussen wacht ik vol ongeduld op de bestelde boeken die over een week of drie op de mat ploffen. In de tussentijd lees ik de rest van mijn boeken maar eens uit. Misschien. Of misschien koop ik toch wel nieuwe…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge