De week: Nieuwe kansen

De week: Nieuwe kansen

Een paar jaar geleden had ik een soort van dagboekje, maar op een bepaald moment had ik helemaal geen zin meer om te schrijven. Toch vnd ik het zelf altijd hartstikke leuk om te lezen op andermans sites en dus heb ik besloten om met een nieuw jaar een nieuwe poging te wagen. Ik heb gekozen om met de laatste week van vorig jaar te beginnen. En nee, ik heb verder niet echt een bijzonder spannend leven, maar ik vind het leuk om gewoon een klein blogje over te schrijven. Nou ja, klein? 😉

Pluk en ik lezen wat deze week

Maandag
Maandag is altijd mijn vaste blogdag en dan probeer ik minstens drie blogs te tikken. Ik hou ervan als ik een paar weken vooruit heb, zodat er gewoon blogs verschijnen als ik bijvoorbeeld ziek ben of geen zin heb. En dat is deze keer niet anders, ook al is het kerst. Blog gaat voor. Nu heb ik ook geen bijzondere plannen. Niets meer dan een beetje schrijven, lezen en computeren.

Dinsdag
Vandaag is het nog steeds kerst en doe ik niet zo heel veel. Ik geniet vooral van een dagje extra vrij, blog wat, schrijf wat en surf wat rond op het internet. Ook maak ik een paar dingetjes die straks promotie gaan zijn voor Ongetemd en waar ik heel nieuwsgierig naar ben hoe het er uiteindelijk uit gaat zien. Daarnaast maak ik ruzie met een hoofdstuk dat maar niet goed op papier komt.

Woensdag
Vandaag moet ik weer werken en het zijn vooral kerstkaartjes die bezorgd worden. Desondanks ben ik nog best lang bezig ermee, langer dan op een rustige woensdag. Maar ik vind kerstpost altijd wel iets gezellig hebben, al stuur ik zelf niets.

Snik :'(

En vandaag laat ik een traantje, want ik vind het een goed idee om mijn favoriete beker in drie stukken te laten vallen. Shit 🙁 Goddank hebben ze hem nog bij bol en ik gooi hem meteen in mijn mandje nadat ik een dansje gedaan heb. Het is zo’n fijn formaat! En ik bestel er meteen nog twee bij uit de lijn.

Donderdag
Vandaag moet ik weer werken waar het rustiger is dan op een normale donderdag. Het hoofdstuk en ik leggen onze ruzie bij en ik schrijf wat ideetjes op in mijn speciale schrijf bullet journal. Zo handig, want nu hou ik alles netjes bij elkaar. Ik heb alles gemarkeerd met een kleurtje.

Daarnaast ben ik heel blij als de pakketbezorger aanbelt met de bekers, al ben ik wel een beetje bang dat ze niet goed ingepakt zijn, maar gelukkig zitten ze in heel veel lagen bubbeltjesplastic en komen ze heel aan.

Ik kreeg dit boek in een swap en de lichtjes van een uitgever. Zo lief!

Vrijdag
Vandaag komt er ineens een idee in me op voor een brief. En daarbij ook meteen het idee voor een nieuw 365 dagen project. In het verleden heb ik een jaar lang elke dag een foto gemaakt en elke dag een vierkantje gehaakt. Ik heb nog wat pogingen gedaan, maar die waren niet zo succesvol. En nu heb ik een nieuw idee gevonden voor volgend jaar: 365 brieven die ik op een Tumblr-pagina ga zetten. Hoe ik het ga doen, is voor mij ook nog een verrassing, maar ik heb er zin in. Geen idee hoe ver we gaan komen, maar ik ga op 1 januari gewoon aan de slag.

Ook krijg ik nogal wat Tombow Dual Brushpens en een paar fineliners binnen. Tombows zijn zo fijn <3

Zaterdag
Vandaag moet ik weer werken. De laatste keer dit jaar. Mijn collega’s mopperen over het feit dat ze de oliebollen missen die we blijkbaar andere jaren hadden, maar het kan mij eigenlijk niet zoveel schelen. Ik vind een paar oliebollen lekker, maar het is niet mijn favoriete snack ooit. Het valt mee met werk, maar toch doe ik er best lang over. Gelukkig kom ik weinig mensen met vuurwerk tegen, want ik heb het daar niet zo heel erg op.
Daarnaast begin ik samen met onder andere Sanne aan een rpg over een studentenhuis. Superleuk! Ik kies als faceclaim Jack Barakat voor mijn personage Jack. Ja, zo origineel, ik weet het. Maar hij is gewoon een Jack. Als je ook mee wilt doen, stuur Sanne dan even een berichtje.

Daarnaast zet ik voor het eerst zelf de top 2000 aan. De afgelopen dagen wel wat mee gekregen omdat mijn moeder luistert, maar ik haak meestal pas in op de een na laatste dag, omdat de nummers dan veel beter worden. Ik heb zelf ook gestemd op onder andere All Time Low met Missing You en Bring Me The Horizon met Drown, maar natuurlijk zijn die nummers er niet in gekomen. Geen teleurstelling, want dat had ik ook niet verwacht. Wel een aantal keer Nirvana en Muse waar ik ook blij mee ben.

Daarnaast schrijf ik vandaag drie recensies van boeken die ik de afgelopen dagen uitgelezen heb.

Zondag
De laatste dag van het jaar! Goddank hoef ik dit jaar niet te werken, want ik vind dat dus doodeng, haha. ‘s morgens lees ik het laatste boek uit en daarmee staat de teller dan op 212 boeken dit jaar. Ik had aan het begin nooit verwacht zoveel te lezen. Wow! 200b vond ik al een lastig doel, maar ik ben er ruim overheen gegaan. 😀

Wat ik las
Ik las en luisterde deze week behoorlijk wat boeken. Vijf om precies te zijn. Het boek van stof was ik al in begonnen, maar daar kwam ik maar niet doorheen. Een soort van eindejaarsprintje of zo, want ik wilde het liefste een palindroomtotaal dat wanneer je het omdraait, het nog steeds hetzelfde is.

  • Something in the Way
  • Het boek van stof
  • Rules of Rain
  • Almost Midnight
  • Love, Life, and the List

Blogs die deze week verschenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: