Dingen die ik anders ga doen in 2019

Dingen die ik anders ga doen in 2019

We zijn net aan het nieuwe jaar begonnen (oké, goed, als ik dit schrijf niet, maar iets met vooruitplannen) en dat betekent goede voornemens en nieuwe doelen.
Ik doe niet aan goede voornemens, want als ik iets wil doen, dan doe ik het het liefst nu en niet op 1 januari. Wat mij betreft kun je elke dag starten met goede voornemens, of het nu 1 januari, 2 mei of 15 oktober is.

Toch zijn er absoluut twee dingen die ik dit jaar anders wil doen.

Productiever zijn
Ik wil in 2019 productiever zijn. Ik heb jaardoelen te halen en zelfopgelegde deadlines. Zo wil ik dit jaar Ongetemd #2, Verwilderd, uitbrengen tussen mei en september.

Ongetemd #3 en #4 wil ik in maart, uiterlijk april, af hebben in de eerste versies. Daarnaast wil ik met mijn eerste YA – gepland voor 2021 – een begin gaan maken met het herschrijven.

Daarnaast wil ik ook echt actiever gaan solliciteren. Afgelopen jaar is het er een beetje bij ingeschoten, mede door de mantelzorg voor mijn moeder en andere dingen. Het was vooral psychisch een stuk pittiger dan verwacht.

En dan is er Pluizenbol nog waar ik elke week 4 – 7 blogs op wil laten verschijnen. Ik houd van al deze dingen en ik vind ze leuk om te doen, maar dat betekent ook dat ik niet elke dag na mijn werk uit mijn neus kan gaan zitten (vr)eten. Ik moet productiever worden en mijn tijd beter leren verdelen zonder al te gestresst te worden (zie daarvoor ook hieronder). Dat betekent proberen om meer uren uit een dag te halen, maar genoeg tijd voor ontspanning inbouwen, want zonder ontspanning trek ik het echt niet.

‘Het is oké om een paar dagen geen blogs te hebben.’

Minder stressen
Ik blog al jaren, bijna zo lang als ik me kan herinneren. Ik kocht op een saaie kerstdag een domeinnaam, verwachtend dat ik het niet lang vol zou houden. Ik vond Pluizenbol wel leuk klinken, dus waarom niet? Letterbende behoorde trouwens ook tot de mogelijkheden.

Mijn blog is van alles en nog wat geweest, maar sinds april 2019 focus ik me voor 99% op boeken en schrijven. Eerder was het iets minder, maar voor andere persoonlijke dingen heb ik al een paar jaar mijn andere blog blauwappeltje – een stuk minder actief.

En hoe leuk ik bloggen ook vind: ik merk dat ik soms gestresst raak als ik nog maar voor een week voorraad heb of als de blog die morgen online komt niet af is. Ik wil eigenlijk 6 dagen in de week een blog online hebben. Alleen op donderdag komt er niets online. En soms is dat vervelend.

Ik moet trouwens ook meer slapen dit jaar, want dat verhoogt absoluut mijn productiviteit.

En ik wil die stress niet meer. Ik weiger om gestresst te raken door een hobby die ik leuk vind. Ik weet niet hoe het dit jaar uit gaat pakken, maar het zou kunnen gebeuren dat er soms niets verschijnt en ik heb besloten dat het oké is als ik eens geen zin heb om te bloggen. Dit is mijn werk niet en ik krijg er ook geen inkomsten door.
Het is oké om een paar dagen geen blogs te hebben.

‘Dat betekent proberen om meer uren uit een dag te halen, maar genoeg tijd voor ontspanning inbouwen’

Dit zijn mijn twee grootste valkuilen die ik vooral de afgelopen twee jaar gemerkt heb. Die productiviteit was in 2018 al beter dan in 2019, dus laten we hopen dat het een stijgende lijn wordt.

O, en ik wil absoluut meer met mijn handen in de aarde zitten en dan bedoel ik in letterlijke zin.

Hebben jullie doelen of voornemens voor het nieuwe jaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: