Elfia: Tumblr in het echte leven

Elfia: Tumblr in het echte leven

Elfia – ook wel Elf Fantasy Fair genoemd – was mij vorig jaar zo goed bevallen dat ik dit jaar wel weer wilde kijken naar alle (prachtige) elven, trollen, zombies en noem maar op. Vorig jaar ging ik met de auto, dit jaar koos ik de trein en verkneukelde ik me om de reacties van andere reizigers die waarschijnlijk dachten: “Wat zijn dat voor malloten?”
Op het perron stonden namelijk centaurs, bebloede zombies, mensen met hoofden in verband, meisjes met jurken zo groot als onze ronde eettafel.

Vorig jaar had ik zoiets van: WAT IS DIT? OH MY GOD, ER IS ZOVEEL TE ZIEN! WAAR MOET IK EERST HEEN?!!!
Dit jaar was ik al een stuk rustiger, omdat ik wist wat ik kon verwachten (ongeveer). Heel veel mensen in geweldige kostuums, heel veel gave spullen en heel veel mensen. En niet te vergeten: Veel fotografen. Vorig jaar struikelde ik er over, dit jaar viel het me mee.
Elfia wordt elk jaar in kasteel De Haar in Haarzuilens gehouden en dat is de perfecte plek voor het evenement, omdat het me wel een beetje doet denken aan een markt uit de middeleeuwen met al die prachtige korsetten en hoepelrokken. Dit jaar was het jammer dat het kasteel deels in de steigers stond.

The empire speelt Quidditch
Elfia is net de site Tumblr.com, maar dan in het echte leven. Stormtroopers (Star Wars) die mee komen doen met een potje Quidditch – Zwerkbal – uit Harry Potter. Fandom crossovers! Jonkvrouwen met een zakje brood, elven met fototoestellen, op Elfia kan het. Het is dit festijn ook niet raar om met zwaarden of dolken rond te lopen.

Stamina, Strength, Calm anger…eh wat?
Ik ging dit jaar al iets verkleder dan vorig jaar toen ik kattenoortjes, katten make-up en een staart had. Dit jaar had ik nog steeds geen echte verkleedkleding aan, maar al meer dan vorig jaar. Al was mijn outfit niet zo moeilijk: Ik ging als Shadowhunter en dat betekent eigenlijk vooral: Zwarte, stoere kleding en runes. En vergeet de wapens niet.
Aangezien zwarte kleding mijn kast overbevolkt, had ik dat zo te pakken. De runes heb ik maanden getekend. Ik heb er een schetsboek mee volgekalkt, ik heb de muren voorzien van angelic en glamour runes, ik heb mezelf volgetekend met iratzes.
Maar op een dag als het Elfia-festijn ging het uiteraard voor geen meter, al zijn de meningen daarover verdeeld. Inmiddels kan ik zonder al teveel problemen Stamina, Strength, Angelic, Calm Anger, Iratze en nog veel meer runes tekenen. Ook met links. Dat was nog wel even een dingetje: Gaat het met mijn linkerhand lukken? Ik ben namelijk rechts. Maar het ging best heel redelijk.
Met mijn zwaard en twee dolken was ik natuurlijk levensgevaarlijk en niemand haalde het in zijn hoofd om me te overvallen.

Gemene buxussen
Dit jaar heb ik ontdekt dat buxussen gemeen zijn en dat je er prima dolken in kunt verstoppen. Ik keek namelijk voor de verandering weer eens niet uit en verzwikte mijn enkel bij een buxus die net even iets lager stond dan dat het grasveld was. Bij die val verloor ik mijn dolk – die uiteindelijk in de buxus bleek te liggen – en moest ik met mijn hoofd het struikgewas in. Het spreekwoord “Je kunt de boom in!” werd even heel letterlijk. Dat is zelfs op Elfia een beetje raar.
Misschien moet ik volgend jaar maar als gemene buxus gaan.
Ik zou willen dat iratze-runes – heal – echt bestonden. Ik kan er nog steeds wel eentje of twee of drie gebruiken op dit moment.

Ik volgde nog een lezing van schrijfster Femke Dekker – grappig, dat is de achternaam van een van mijn personages – over worldbuilding, maar eigenlijk wist ik het merendeel al. Maar het was best leuk, dat wel. Verder strompelde ik vooral rond op mijn verzwikte enkel.

En nu is het wachten op volgend jaar, want ik weet een ding: Volgend jaar ga ik weer naar Elfia en dan struikel ik niet over boompjes. Alleen als wat, dat weet ik nog niet. TARDIS (Dr Who), Golden Lily Alchemist (zoals Sydney Sage uit Bloodlines/Vampire Academy van Richelle Mead) of misschien wel als totaal iets anders. Ik weet het nog niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: