Gelukkig 2018!

Gelukkig 2018!

Happy 2018! Dat je dit jaar maar heel veel mooie boeken mag lezen en heel veel geweldige, supertoffe dingen kan doen.

Geen goede voornemens

Ik hoop dat 2018 toch wel een beetje mijn jaar wordt met een eigen te publiceren boek (ik lig nog steeds op schema), zin in nog veel meer te lezen en heel veel toffe blogs te kunnen schrijven voor pluizenbol en Blauw Appeltje waar ik niet al teveel tijd aan besteed heb dit jaar (oeps). Daarnaast hoop ik het tweede deel van Ongetemd af te schrijven zodat deze in 2019 gepubliceerd kan worden, nog minstens één tatoeage te laten zetten en verder te gaan met mijn bullet journal. Het zijn geen voornemens, maar gewoon ideeën, dingen die ik hoop te doen en als ik het niet red, is het ook prima.

Wat ik in 2018 wel als goed voornemen heb is om me minder te laten leiden door anderen. Dat ik meer voor mezelf kies en niet voor andere mensen. Ik merk dat ik dat nu veel te veel doe en dat niet prettig vind. En misschien zal dat ten koste gaan van anderen of van bijvoorbeeld mijn blog, maar dat is dan maar zo.

Iets minder is ook goed

Echte voornemens op het gebied van Pluizenbol heb ik ook al niet (saai, he?), maar ik heb besloten dat ik soms gewoon wat minder artikelen mag publiceren. Ik had altijd een minimum van vier artikelen, maar voor mezelf zijn dat er eigenlijk zes. Ik wil elke dag behalve dinsdag iets online hebben staan. In het begin van 2017 ging dat goed, want ik liep op een bepaald moment zo erg voor.

Maar naarmate het jaar vorderde, ging het moeizamer, had ik minder zin in bloggen en kreeg ik een dipje (en die heb ik nog steeds). En ik heb besloten dat vier of vijf blogs per week ook goed zijn. Minimaal twee recensies online en twee andersoortige artikelen. Meer mag altijd natuurlijk. Mijn blog is immers niet mijn werk, maar een hobby. En over het algemeen doe ik het graag, maar soms heb ik gewoon geen zin in bloggen. En dan typ ik toch want die zes artikelen moeten immers wel verschijnen, maar met zware tegenzin. En dat wil ik niet meer in 2018. Ik vind bloggen heerlijk, maar het moet wel leuk blijven.

Wat betreft mijn persoonlijke blog: daar hoop ik juist iets meer te typen, want ik heb nog genoeg onderwerpen liggen, maar geen puf om ze uit te typen. Ik hoop dat daar in 2018 verandering in komt.

Hebben jullie nog goede voornemens?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: