Happy Planner

Happy Planner

De Happy Planner. Hij was er ineens en iedereen om me heen leek er mee weg te lopen. Ook heel veel bloggers schaften er eentje aan, terwijl ik alleen maar kon denken: Maar waarom is hij nuttig dan? Het is toch gewoon een (dure) agenda die je oppimpt? Sceptisch was ik. Maar toch was er iets in me dat zei: Ja, geef het maar toe, jij hebt er ook gewoon eentje nodig.

Misschien omdat ik al langer iets zocht voor de planning van mijn blog. Een overzicht per week, per maand en op papier. Losse velletjes werken nooit zo goed bij mij, dat wordt alleen maar chaotischer.

En in een vlaag van verstandsverbijstering bestelde ik er een aantal maanden geleden ook eentje bij Scrobby, ervan overtuigd dat ik hem na een paar maanden aan de kant zou gooien, net zoals ik altijd met agenda’s doe.

Een filmpje over drie modellen. Zelf heb ik de middelste, de Hello Life

Wat het is en wat je ermee kunt
Maar ik verraste mezelf en ik bleek de Happy Planner juist echt heel erg fijn te vinden. Ik gebruik hem nu al een flinke tijd en eigenlijk gebruik ik hem elke dag wel. Een goede aankoop dus. De drie vakjes per dag waarin je best wat kwijt kunt. Veel afspraken heb ik niet, maar wel elke dag een to do lijstje en er verschijnt bijna elke dag een blog. Ik weet graag aan het begin van de week wat er online komt.

In de digitale kalender plugin staat de inhoud van mijn site al online tot begin september, maar ik schrijf het week in mijn Happy Planner. Soms wisselen blogs nog weleens. Ik heb een pen die je uit kunt gummen (de Pilot Frixion, ideaal ding), maar ik fris per week graag mijn geheugen weer op. Dus elke maandag schrijf ik op wat er die week online komt.

Kortom: ik gebruik hem vooral voor to do lijstjes en voor mijn blog en maak hem dan zelf leuk met thema’s. Ik ben er niet zo’n ster in als sommige mensen, maar ik merk dat ik er steeds beter mee wordt.

Het is dus een agenda, maar wel eentje waarin je lekker veel overzicht hebt en waarin je bijvoorbeeld ook to do lijstjes kwijt kunt. En ik heb al verschillende mensen gezien die het als een dagboek gebruiken. Eigenlijk kun je zelf een beetje bepalen hoe en wat.

Voor- en nadelen
Aan de Happy Planner zitten voordelen, maar natuurlijk ook wat nadelen. Waaraan niet? Ik zal er hieronder een paar opnoemen die voor mij belangrijk zijn.

Voordelen:
Je kunt de planner zo gebruiken en zo samenstellen zoals je zelf wilt. Je kunt elke week een thema geven inclusief plaatjes die daarbij horen. Dan kun je het zo gek niet bedenken wat je ermee kunt doen. Zelf schilder ik vaak in de planner. Het papier trekt dan wel een beetje krom, maar gelukkig valt het mee.  Je kunt je creatieve geest compleet los laten gaan.

Er is veel ruimte en overzicht. Dat was voor mij de nummer 1 reden om het ding te kopen: de ruimte en het overzicht. Het kan nogal eens druk zijn in mijn hoofd en dan is overzicht heel erg fijn. Dit zie je ook in het filmpje bovenaan dit artikel.

Muziek stond in deze week centraal. En de lyrics. Ik verfde deze week.

Nadelen:
De agenda is zwaar. Als ik hem dagelijks mee had moeten slepen, zou ik hem niet gekocht hebben. Sommige mensen hebben een grote en een kleine, maar dat lijkt mij ook weer verwarrend om meerdere exemplaren te hebben. Hij ligt hier altijd open op mijn bureau, dus ik heb dat probleem niet, maar ik ben ook niet van plan om hem een keer mee te nemen.

Ik kan me goed voorstellen dat mensen de Happy Planner prijzig vinden, want dat zijn ze ook. Ze gaan vanaf zo’n twintig euro, maar de meesten zijn rond de dertig. En dan zijn de spullen van Me&My Big Ideas (van wie de planners zijn) ook behoorlijk aan de prijs, zoals bijvoorbeeld de puncher. Je kunt zelf dus allerlei dingen toevoegen in de planner, maar dan moet je of hun puncher hebben of handig zijn met een perforator. Mij lukt het wel met een perforator met een gaatje, maar heel eerlijk? Echt mooi wordt het bij mij nooit.

Een voorbeeld van een kit. Link

Handige links

Pinterest
Op internet is voor de Happy Planner heel veel te vinden. Er zijn kits die geld kosten, maar er is online een heleboel gratis te vinden. Denk maar eens aan Pinterest. Als je ergens een hoop links kunt vinden, dan is het daar wel. Je kunt er trouwens ook een heleboel inspiratie op doen. Mijn Happy Planner board vind je hier.

Facebookgroepen
Voor de Happy Planner mensen in Nederland is er ook een Facebookgroep. Daarnaast is er de Happy Planner free printables to share waar je dus ook gratis printables kunt krijgen die mensen zelf maken. Natuurlijk kun je zelf ook kiezen voor het maken van printables op de computer. Het programma Silhouette is daar perfect voor. Het is even oefenen, maar op YouTube staan daar best wat filmpjes van. En het is er ook voor Mac OS. Feestje!

Mijn allereerste week

Overige handige links
Op de Plannersquad staan een heleboel links naar gratis spullen voor in je planner. Uiteraard heb je daar wel een printer voor nodig. Op Aliexpress zijn een heleboel dingetjes als stickers, post-its en zo te vinden voor een habbekrats. Ook stempels vind je hier in alle soorten en maten. Op Etsy vind je deze dingen ook, maar daar vind je ook printables bijvoorbeeld. Vaak moet je deze nog wel uitprinten, dus let daarop. En ook winkels als Action hebben veel spullen die je in je planner kunt gebruiken.

Ik hoop dat jullie iets aan dit artikel over de Happy Planner – en hoe ik hem gebruik – gehad hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: