Het bankje is terug!

Het bankje is terug!

Even was Nederland, Amsterdam, wereldnieuws afgelopen week. Niet omdat er een top was, bommen werden rondgestrooid op de Dam of omdat we wonnen met voetbal (Oké, misschien daar wel mee).

Het ging allemaal om een bankje en niet zomaar een bankje: Nee, het bankje dat voorkomt in de verfilming van The Fault in Our stars en waar Hazel en Gus op terecht komen naar een wandeling door Amsterdam.

Er kwam een heus Twitteraccount voor het bankje, men verzon de wildste verhalen over waar het bankje zou zijn: Hij zou naar Brazilië afgereisd zijn, Dr Who zou een tussenstop gemaakt hebben en hij zou gestolen zijn door een echte fan. Vandaag was het bankje opnieuw nieuws, maar dit keer was het goed: Hij is terug! Het zou de originele zijn, maar wie kan dat checken? Niemand. Volgens de gemeente werd Het bankje gerestaureerd, omdat hij op zijn best op alle selfies van fans moet zijn. Tsja, ook een bank wil op zijn voordeligste op de foto, toch?

Het was behoorlijk toevallig dat ik vandaag een rondvaart maakte door Amsterdam en dat we net langskwamen toen het bankje geplaatst werd onder het oog van verschillende cameralenzen. Heel veel foto’s van Amsterdam lukten niet, deze foto gelukkig wel. Als de stroom fans opgedroogd is, ga ik nog weleens langs voor echt mooie foto’s.

Ik maakte nog een paar foto’s en realiseerde me hoe bijzonder de grachtenpanden zijn:

Ik wil dit huisje hebben.

Ik zie boten!

“Look, a bicycle! And flowers!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge