Muziek bij verhalen: Muse

Muziek bij verhalen: Muse

Soms heb je een band die iedereen geweldig vindt, maar waar jij bij denkt: moaw, wel oké. En dan zie je ze live en woah! Je bent spontaan ook fan. Dat had ik dus met Muse.

Ik kende Muse al jaren, maar het enige nummer dat ik nog weleens luisterde was Bliss. De rest sloeg ik standaard over, want ‘te hysterisch om te schrijven.’ Ik ging vooral mee bij Pinkpop voor de anderen. Goed, de jubelverhalen over dat ze live zo ijzersterk zijn, maakte me ook wel nieuwsgierig. En in de weken voor het concert begon ik te wennen aan hun geluid. Drones is niet hun meest hysterische cd.

Mijn favoriete voorkant van de albums van Muse.

Al jaren bezig
Muse is een Britse rockband die al heel lang bestaat en opgericht is in 1994, in Teighmouth door Matthew Bellamy (zanger, gitarist en pianist), Dominic Howard (drummer) en Christopher Wolstenholme (bassist). Hun eerste album Showbizz kwam uit in 1999. Meest bekende nummers hiervan zijn Muscle Museum, Uninited en Sunburn. Dit is eigenlijk ook het moment dat het voor Muse een beetje begint. Langzaam maar zeker worden ze steeds bekender en treden bijvoorbeeld meerdere keren op Pinkpop (in

Elke keer anders
Wat ik leuk vind aan Muse is dat elke cd eigenlijk anders is. Of in elk geval: Voor mijn gevoel. The 2nd law is echt wel anders dan bijvoorbeeld Drones. En ze blijven goed. Zowel op cd, maar ook live. Ik heb de laatste live-show hier in Nederland dus niet gezien, alleen op Pinkpop. Daar hadden ze geen bijzondere attributen of dingen als drones, maar dat hebben ze ook helemaal niet nodig.

Ook gaaf deze.

Waarom ik er lekker op schrijf
Muse is een veelzijdige band die je eigenlijk voor van alles en nog wat kan gebruiken qua scenes, maar bij mij doen ze het toch wel het beste bij scenes waarin iets moet gebeuren, waar spanning in zou moeten zitten. Zoals bijvoorbeeld een achtervolging.
Maar ik vind het bijvoorbeeld een heel fijn soort muziek om een beetje bij na te denken. Vaak zit er ook wel een boodschap in. Ik kan me ook goed voorstellen dat jij het luistert als je bijvoorbeeld een dystopie schrijft.

Mijn favorieten
Natuurlijk heb ik ook favoriete nummers bij deze band. Een paar van mijn favorieten:


Uprising. Bij dit nummer moet ik trouwens altijd aan The Hunger Games denken.


Dit vind ik zo’n nummer voor een dystopie.

Eén gedachte over “Muziek bij verhalen: Muse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: