Muziekontdekking: 5 Seconds of Summer

Muziekontdekking: 5 Seconds of Summer

Er was eens een meisje die het steeds over een band had. Haar verhalen maakten een ander meisje nieuwsgierig. De laatste besloot om eens naar de muziek te gaan luisteren. Grappend zei ze: ‘Misschien moeten we een verhaal schrijven waarin één van hun nummers centraal staat.” En zo geschiedde. Ze schreven een verhaal, zetten het op Wattpad en schreven er vervolgens nog twee met alleen de titels van nummers. Om precies te zijn: Stole my heart van One Direction en Sex van The 1975.

Een jaar later

Inmiddels zijn we bijna een jaar verder, ken ik de nummers van 5 Seconds of Summer nog steeds niet helemaal uit mijn hoofd, maar heb ik I can’t remember als ringtone, She’s kinda hot als wekker en ben ik nu al helemaal fan van het nieuwe album Sounds good, feels good die sinds vandaag uit is. Oftewel: Ik heb het over 5 Seconds of Summer. De band die mensen ook wel het australische antwoord op One Direction noemen.

Geen nieuwe One Direction

Maar het is absoluut geen nieuwe One Direction. 5 Seconds of Summer schrijft hun nummers zelf en staan hun gitaren lager afgesteld zoals bij bijvoorbeeld Green Day. Het zijn vier jongens, maar dat maakt het niet per se een boyband. Als je zo gaat denken, dan is Green Day ook een boyband. En wat dacht je van The Offspring? Of U2? Muse? Allemaal bands met alleen maar mannen. Ik geloof dat niemand Muse ooit een boyband genoemd heeft ;-).
Ik snap de vergelijking wel, ze hebben allebei popachtige liedjes, maar ik vind 5 Seconds of Summer leuker, die hebben net een rauwer randje. Ik hou best van popmuziek, maar ik vind (indie) rock toch net even leuker. Bovendien zijn de jongens van 5 Seconds ook net even een beetje meer aaibaar. Ik wil er eentje adopteren als broertje.

<H2> Favoriete nummers</H2>

Als je een band leuk vindt, heb je natuurlijk ook favoriete nummers. In elk geval: ik wel. Ik luister tijdens het schrijven graag naar Wrapped around your finger, Amnesia, She looks so perfect, Greenlight, Broken home, Vapor, Jet Black Heart en The girl who cried wolf. Ik heb een vermoeden dat ik aankomende november heel wat uren naar de nieuwe cd van ze zal luisteren. De laatste vier nummers bij mijn favoriete lijstjes zijn van het nieuwe album.

Ik beken: Ik ben negentwintig en ik luister naar muziek van jongens die tien jaar jonger zijn dan ik. Dus? Ik zou zelfs naar een concert van ze gaan. En het is heus niet zo dat ik mijn kamer volhang met posters, dat deed ik alleen als tienjarige met de Spice Girls. Ik vind ze gewoon toffe muziek maken en ik vind dat 5 Seconds of Summer een plekje op mijn site verdienen, omdat ze me best geïnspireerd hebben tijdens het schrijven. Ook al heb ik een hekel aan de zomer.

2 gedachten over “Muziekontdekking: 5 Seconds of Summer

  1. Oh, Liz, er staat nog < h2 > bij het laatste kopje! En ik heb 5SOS in het voorprogramma van One Direction gezien en toen vond ik ze al goed! Alleen worden ze nu super beroemd. Stiekem hou ik er altijd van als je een bandje kent dat nog niet zo heel veel mensen kennen, dan hoef je ze niet zo te delen. She looks so perfect vind ik ook awesome 🙂 Verder ken ik alleen de meest bekende, heb je nog aanraders om echt te luisteren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: