Muziekontdekking: Kodaline

Muziekontdekking: Kodaline

Naast dat ik dol ben op bloggen, ben ik ook dol op muziek. Tijdens het bloggen luister ik eigenlijk altijd muziek en ook als ik schrijf. Dat kan de ene keer hysterisch Muse zijn en de volgende keer Taylor Swift die zingt over ex-boyfriend nummer 527. Mijn muzieksmaak is behoorlijk gevarieerd, maar ik val toch vaak terug op de (indie) rockbandjes.

Pas geleden heb ik Kodaline ontdekt en hun muziek is heerlijk rustgevend. Ik kreeg een mailtje van Tivoli over geplande concerten en daar stond Kodaline. Op de een of andere manier trok de band me aan en ik besloot om eens naar ze te gaan luisteren, of ze me bevielen. Spotify schaart bijvoorbeeld The 1975 in dezelfde categorie en ik ben dol op deze band.

Het Ierse Kodaline begon in 2005 als 21 demands, maar in 2011 hernoemden de vier heren zich naar Kodaline. De band bestaat uit zanger Stephen Garrigan (Steve) die soms vergeleken wordt met Coldplay en U2 (toch niet de minste namen), gitarist Mark Prendergast, drummer VincentMay Jr (Vinny) en basgitarist Jason Boland.

All I Want werd een megahit op 3FM, maar ik ontdekte ze nu pas. Ik luister namelijk eigenlijk nooit radio. Ik snap wel waarom het een hit geworden is, het is echt een heel goed en vooral fijn nummer.

Volgend jaar maart ga ik ze live zien en ik ben heel erg benieuwd of het wat is.

Eén gedachte over “Muziekontdekking: Kodaline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: