NaNoWriMo week 1: Hoe ging het?

NaNoWriMo week 1: Hoe ging het?

En … het is november. Een maand die vooral in het teken staat van schrijven, schrijven en nog eens schrijven. NaNoWriMo is de naam hiervan. Dit heeft natuurlijk invloed op mijn leesgedrag, maar daar ben ik op voorbereid. De meeste recensies schreef ik al tijden geleden, al zal ik heus nog wel recensies schrijven in deze NaNoWriMo-maand.

1 november: De start van NaNoWriMo … ik wil nu al niet meer!
00:00: We kunnen dit. Ik kan dit. Ik heb het al tien keer eerder gedaan. Let’s do this!
00:15 Ik wil huilen, ik wil heel hard huilen. Het verhaal wil niet, wil echt niet. Tranen van frustratie zijn het waarschijnlijk. Misschien moet ik het herschrijven.
09:15: Herschrijven … herschrijven … nalezen … hm, eigenlijk is het best leuk.
20:30: wat een stom verhaal. Ik wil nog steeds huilen, want het is zo slecht. Misschien moet ik toch op een ander punt beginnen: in hoofdstuk vijf of of zoiets, maar wel alles meetellen?

2 november: Gelukkig gaat het beter
Hoofdstuk is een veel beter begin, het gaat nu veel beter. Mijn verhaal is leuk! Denk ik. Misschien heb ik toch de goede keuze gemaakt door meedoen te doen aan NaNoWriMo met dit verhaal.

3 november: Help! Mijn verhaal doet gek!
Ja, mijn verhaal is leuk. Ineens heeft mijn verhaal besloten om een verhaal te zijn dat vanuit twee personages verteld wordt in plaats van één. Dat was niet de bedoeling! Mijn NaNoWriMo verhaal dan, de andere twee doen niet gek, maar die kende ik natuurlijk al voor deze maand, dus dat scheelt.

 

4 november: Bijna af, bijna af, bijna …
Ik schrijf deze november aan drie verhalen: Niets meer te verliezen, Gebroken harten & geknakte ego’s en mijn nano-verhaal Hartenjagen. Die laatste is het verhaal waar ik over schreef op mijn site.

Ambitieus? Niet echt, want aan twee verhalen was ik al begonnen en ik was bang dat ik met één van deze verhalen de vijftigduizend woorden niet zo halen.
En daar had ik gelijk in, want Gebroken harten & geknakte ego’s wil ineens afgerond worden vandaag, al lukt dat dan weer niet.

Wel duikt er een deel 2 op in mijn hoofd en ontdek ik nog een aantal ideeën in mijn bestandje die ik nooit gebruikt heb en die best in een tweede deel zouden passen. Help! Ik wil niet nog een plot.
Tot overmaat van ramp komt er nóg een nieuw plotidee naar boven ‘s avonds. NEE! Ga weg!

5 november: En … it’s a wrap!
Er waren nog zo’n 1700 woorden voor nodig om het verhaal af te maken, dus nu is verhaal 1 af met een totaal aantal woorden van 55.678.

Dat is best kort voor mijn doen eigenlijk, de meeste van mijn verhalen zijn langer. Misschien dat ik hem ooit nog herschrijf en dan langer maak, misschien ook niet. Eerst gaat het de kast in in elk geval om er later met een frisse blik naar te kijken. En in november werkt herschrijven toch niet.

6 en 7 november: Het gaat lekker? Of toch niet?
De laatste paar dagen van de week gaat het best oke. Het voelt soms als een strijd, soms gaat het wel oke. Meer heb ik er ook eigenlijk niet over te zeggen.

De eerste week was dus een beetje een achtbaan en op dit moment heb ik eigenlijk nog steeds een beetje ruzie met het verhaal. Ik blijf het idee cool vinden, maar het komt er niet goed uit en ik weet niet hoe ik het aan kan passen helaas.

3 gedachten over “NaNoWriMo week 1: Hoe ging het?

  1. Haha, mooi en interessant geschreven! Lekker fragmentarisch, maar toch heel goed te volgen… én te begrijpen! Als in: ik voel met je mee. Dit is zo’n beetje waar ik zelf ook doorheen ben gegaan. Vooral dat gedoe van ‘nee, niet nog een plot!’. Bij mij gaat het dan wel om plotideeën voor één en hetzelfde verhaal, maar toch. Het is best wel een struggle.

    Ja, wat zal ik zeggen? Best handig, die belevenissen in ongeveer 3 zinnetjes per dag opschrijven! Zelf houd ik een videodagboek bij, maar ik vertel dan gewoon wat er dat moment bij me opkomt. Misschien handig om het eens zoals jou te doen en dat dan door te lezen voor ik de camera aanzet. Toch wel fijn, denk ik, want met NaNoWriMo weet ik soms niet meer wat ik op welke dag gedaan heb. Ghèhè. =)

    Ik wist overigens niet dat je aan 3 verhalen tegelijk werkt deze maand! Succes met schrijven dus maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: