Onbekende boeken en waar ik ze vandaan haal

Onbekende boeken en waar ik ze vandaan haal

Ik lees veel boeken, dat valt niet te ontkennen. Boeken die wereldwijde bestsellers zijn zoals de boeken van Sarah J. Maas en Colleen Hoover. Veel van die boeken zijn ook vertaald naar het Nederlands. Maar er zijn meer boeken dan alleen deze bekende die lang niet altijd vertaald woorden.

Onbekende favorieten
Neem nu de A Darker Shade of Magic (ADSOM)-trilogie van V.E. Schwab. De serie is volgens mij in Engelstalige landen best een succes en ik vind ze echt supergoed. Maar in Nederland leek het langere tijd of niemand ze kende, of bijna niemand ervan gehoord had.

Wel bij de mensen die ook Engels lezen, maar niet de mensen die enkel Nederlands lezen. En waarom? Omdat er geen vertaling was en dat was zo zonde, want deze boeken zijn echt heel goed. Maar als het goed is, gaan deze boeken ook vertaald worden en ik hoop zo dat ze de covers houden.

Ik vind het ook leuk om op ontdekkingstocht te gaan en nieuwe auteurs te ontdekken

Een auteur die ook vooral bekend is bij de Engelse New Adultlezers is Sarina Bowen. Er is geen boek van haar vertaald, terwijl ze wat mij betreft prima op de plank past naast Jennifer Armentrout en Colleen Hoover. Ze heeft meer dan genoeg boeken geschreven die vertaald kunnen worden.

Waar ik de onbekende boeken vandaan haal
Als je de boekhandel inloopt, zie je rijen en rijen met boeken. En ze hebben een ding gemeen: bijna alle boeken zijn bestsellers, zijn al bekend. Je ziet er zelden of nooit een boek tussen staan waar je nog nooit van gehoord hebt. Tenminste: ik niet. En dat snap ik wel, want een boekhandel denkt aan zoveel mogelijk verkopen, dus niet meer dan logisch.

Ik haal mijn onbekende boeken vooral van Amazon en van Storytel. Op Storytel staan best veel voor mij onbekende boeken en ook op Amazon wemelt het ervan. Ik houd ervan om bekende titels te lezen, om te zien of ze het waard zijn, maar ik vind het ook leuk om op ontdekkingstocht te gaan en nieuwe auteurs te ontdekken en dan een recensie te schrijven om aan jullie te laten weten of ze een vertaling waard zijn of totaal niet.

Wat lezen jullie liever? Die bekende, gehypete auteurs of stiekem toch die onbekende? Of misschien gewoon een mix van allebei?

Eén gedachte over “Onbekende boeken en waar ik ze vandaan haal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: