Persoonlijk: Help, ik heb een blogdipje!

Persoonlijk: Help, ik heb een blogdipje!

Ik blog al heel lang. Over boeken, maar daarvoor ook al over mijn persoonlijke leven. Alleen die blogs die echt over mezelf gingen, kwamen niet regelmatig online. Soms een week elke dag, dan weer tijden niet. Ik had de inplan-optie van WordPress nog niet gevonden.

Blogdipjes & boeken

Toen had ik veel last van blogdipjes. Geen grote, maar genoeg om wat minder online te zetten. Misschien omdat ik ook niet zo’n spannend leven heb en lang niet altijd iets te melden heb. Kijk maar naar hoe weinig ik Blauw Appeltje update. Nu is dat niet mijn hoofdblog en ook niet mijn prioriteit, maar die is echt ‘voor de leuk’. Toen ging ik over boeken bloggen en had ik een paar jaar vrij veel te vertellen over boeken en alles er omheen.

Maar inmiddels merk ik dat de dipjes weer een beetje terugkomen en daar baal ik van. Ik ben dol op boeken, mensen enthousiast maken voor een bepaalde titel en om mijn ei (ik typte serieus ui) kwijt te kunnen over het schrijven. Ik hou van bloggen, maar toch heb ik er de laatste tijd wat minder plezier in en ik baal ervan.

Bloggen omdat ‘het moet’
Voor mijn gevoel schrijf ik de laatste tijd vooral blogs om het moeten en niet om het willen. Het is (op het moment dat deze blog online komt) nu NaNoWriMo en dat is meestal wel een maand die erg motiveert als het op schrijven aan komt. Ik hoop ook echt dat ik weer gemotiveerd wordt om plezier te hebben in bloggen. Bloggen is een hobby en hobby’s moeten ook leuk blijven tenslotte. Soms voelt het alleen teveel als werk en dat is niet de bedoeling voor mij. Ik wil het leuk blijven vinden. Misschien moet ik er ook wel een paar weken tussenuit en gewoon niet bloggen of alleen als ik zin heb. Niet dat jullie daar waarschijnlijk veel van merken, want ik werk altijd vooruit.

Waarom ik dit vertel? Omdat jullie dan weten waarom er eventueel minder blogs verschijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: