Persoonlijk: Ik heb wel doorzettingsvermogen!

Persoonlijk: Ik heb wel doorzettingsvermogen!

Ik dacht altijd dat ik iemand was zonder ambities, zonder doorzettingsvermogen, want ja, ik hoef niet per se de nieuwe minister president te worden en ik ambieer ook geen carriere als CEO van Shell.

Ik heb dingen die ik graag wil bereiken zoals boeken schrijven, maar mag je dat ambities en doorzettingsvermogen noemen?

‘Dat is toch het meest saaie onderwerp ooit voor een blog?’
Natuurlijk had en heb ik dingen die ik graag wil bereiken zoals boeken schrijven (check) en gewoon plezier houden in het schrijven, maar mag je dat ambities en doorzettingsvermogen noemen? Mensen doen er altijd een beetje lacherig over, net als wanneer ik zeg dat ik een blog over boeken heb. ‘Dat is toch het meest saaie onderwerp ooit voor een blog?’

Nu zullen boekbloggers het sowieso oneens zijn met die opmerking en ik was dat ook, maar door dit soort opmerkingen ging ik me afvragen of ik eigenlijk wel doorzettingsvermogen had. Want ja, ik blog wel, maar is daar ook veel voor nodig om door te blijven zetten? Of is een blog bijhouden gewoon een kwestie van doen?

Geen CEO van Shell, wel ambitieus
En toen was daar deze blogpost van Emmy en vooral het stukje over ambities en bloggen sprak me aan. De rest van de blog ook wel, maar dat is natuurlijk heel anders dan het onderwerp van deze blog. (Ik denk overigens nog steeds dat ik een mix ben van Hufflepuff, Ravenclaw en Slytherin). Dat was ook het stukje dat me deed realiseren: Dat ik geen succesvolle advocate wil worden, wil niet zeggen dat ik helemaal niets wil bereiken. Dat ik heel veel niet bereikt heb nog, wil niet zeggen dat ik niets bereikt heb.

Ik heb een blog die best succesvol is en waar ik sinds 2014 elke week minstens één artikel geplaatst heb (eerder had ik vaak lange pauzes). Ik heb een boek geschreven dat best goed verkoopt en waar ik heel veel goede reacties op gehad heb. Nee, het is niet die bestseller, maar ik vind dat ik het niet slecht doe en zeker niet voor een indie debutant. Zonder ambitie, zonder die drijfveer, had ik dit allemaal nooit bereikt. Dan had ik al vrij gauw de handdoek in de ring gegooid en bij de eerste ‘ik heb geen zin in bloggen’ dip gezegd: ik kap ermee. Maar dat heb ik niet gedaan.

Misschien zijn mijn ambities niet zo standaard, maar ze zíjn er wel.

Neem je eigen trein, waar dan ook naartoe.

Ik deel de laatste tijd weinig persoonlijke dingen meer hier. Wil je toch meer persoonlijke updates? Volg me dan vooral op Blauw Appeltje waar ik regelmatig blog over persoonlijke dingen.

Hebben jullie wel van die grote ambities of zijn jullie meer van het ‘klein maar fijn’ principe?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: