Het probleem bij series recenseren is dat ik een ei ben

Het probleem bij series recenseren is dat ik een ei ben

Ik lees veel series. Vaak omdat ik geen afscheid kan nemen van de personages en omdat ik wil weten hoe het verder gaat. Soms komt het trouwens ook voor dat ik pas ontdek dat het een serie is als ik al begonnen ben, al gebeurt dit niet heel vaak. Meestal kies ik bewust voor een serie.
Ik weet natuurlijk niet hoe het bij andere mensen is, maar als de hele serie al uit is, wil ik de boeken achter elkaar lezen. Dan zorg ik ervoor dat ik tijd heb om alle boeken te lezen en om ze te verslinden. Overigens probeer ik dan wel na het eerste boek meteen een recensie te schrijven, zodat ik weet dat hoofdpersoon Pluk in boek 1 achter Pluis aan gaat en niet in boek 2.

Overigens lees ik ook steeds vaker alle boeken achter elkaar, omdat ik dan niet eerst weer deel 1 hoef te lezen. Ik vergeet nogal snel dingen en dat heeft er al meer dan eens voor gezorgd dat ik deel 1 opnieuw moest lezen. Ik heb niets tegen teruglezen verder, maar ik vind het zo jammer dat ik dat niet mee kan tellen bij mijn reading challenge op Goodreads.

Ik hoor jullie denken: Ja, en wat is dan het probleem? Dat je vergeetachtig bent? Nee, dat is het probleem niet. Of eigenlijk in dit: Het probleem is dat ik een ei ben. Een ei als het gaat over het inplannen en verhuizen van recensies.

Mooie selfie, toch?

Het zit hem in het inplannen van blogposts van de serie. Stel dat ik net een fantasy-serie van zes delen heb gelezen en jij als bezoeker fantasy helemaal niets vindt. Het zou niet leuk zijn als ik de twee weken daarna alle delen van die ene serie bespreek. Bovendien is dat ook gewoon saai. Ik probeer ook altijd om een beetje af te wisselen tussen de verschillende genres die ik lees.
Ik probeer er bij het inplannen rekening mee te houden dat ik niet in een keer alles bespreek, maar over de weken. Alleen dat is lastig als dat net de laatste boeken zijn geweest die je gelezen hebt en geen nieuwe meer hebt.

Om maar niet te spreken over het verplaatsen van recensies. Ik verplaats namelijk nogal eens wat en dan moet je dus rekening houden dat je niet alleen de bespreking van deel 1 verplaatst, maar ook die van de rest. En ik ben zo’n ei die dat vergeet. En ja, dan heb je misschien ‘spoilers’. Niemand wil spoilers lezen. Ik ook niet.

Maar wat ik eraan moet doen? Geen blogpost verplaatsen als ik moe ben misschien. Of sowieso niets verplaatsen.

3 gedachten over “Het probleem bij series recenseren is dat ik een ei ben

  1. Haha, heel leuk artikel! Lees ook best wel snel alle boeken in een serie als ik hem leuk genoeg vind, echter plan als het om de recensies gaat ze om de 3/4 weken in, zo heb ik niet zo’n probleem als ik alles wil verplaatsen, omdat ze ver genoeg vooruit staan gepland 🙂
    Maar ik heb ook weleens deel 2 eerder geplaatst dan het eerste deel 😉
    Iris onlangs geplaatst…Time Mends | Tammy BlackwellMy Profile

  2. Hé, dit is interessant! Ik heb nog geen grote series gelezen op mijn blog maar meestal zit er best wel wat tijd tussen het lezen van de delen omdat ik dan tussendoor even toe ben aan iets nieuws. Als ik het wel doe, dan zorg ik gewoon voor dat er één recensie van die serie per week online komt en voor de rest andere artikelen.
    Vivian onlangs geplaatst…De Beste Boekige Blogposts deel 1My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: