Reading challenge 2014: Update

Reading challenge 2014: Update

Schermafbeelding 2014-06-01 om 12.43.47

In het begin van dit jaar stelde ik mezelf een doel: Hoeveel boeken ga ik lezen in 2014? Vorig jaar ontdekte ik pas in maart Goodreads, dus de eerste twee maanden las ik niet zo hard.

Maar dit jaar was het anders, dacht ik in december al aan het brandschone, nieuwe doel van 2014. Ik switchte van vijftig boeken naar honderd toen ik de vijftig haalde, ergens in februari of maart. ik ging terug van honderd naar negentig toen ik me realiseerde dat ik ook boeken wil herlezen dit jaar en zolang Goodreads herlezen boeken nog niet telt…

Nu is mijn doel negentig nieuwe boeken en tien boeken herlezen, dus eigenlijk is het nog altijd honderd en ik ben niet bang dat ik mijn doel niet zal halen. Niet meer. In het begin van het jaar zorgde het voor stress. “Wat als ik die 100 niet haal? Oh my…ik haat het als ik doelen niet haal!” Om mijn doelen te halen, stel ik mezelf een doel dat ik honderd procent zeker kan halen. Een hoger doel is voor mij geen uitdaging zoals bij de meeste mensen, maar het geeft juist stress, dus daarom een laag en haalbaar doel.

Schermafbeelding 2014-06-01 om 12.39.00

Ik heb er op dit moment drie herlezen, maar zo wil ik dit jaar toch echt eens de hele Harry Potter-serie opnieuw lezen. Deze heb ik alleen nooit in Goodreads gezet – toen ik begon in de serie, was er amper internet. De site zal deze dan ook tellen als nieuw, maar ik ben er nog niet over uit of ik ze toe moet voegen als nieuw of dat het valsspelen is.

Hier staan alle gelezen, nieuwe boeken van mij dit jaar, al weet ik niet of het openbaar is voor iedereen. Naast deze boeken herlas ik de Edelsteentrilogie om recensies over deze geweldige serie te schrijven. Ik houd inmiddels alles ook bij op papier.

Ter vergelijking mijn reading challenge van vorig jaar (vanaf maart):

Schermafbeelding 2014-06-01 om 12.44.15

Ik denk dus dat het wel goed komt met mijn challenge!

3 gedachten over “Reading challenge 2014: Update

  1. Kun je niet een andere versie van een boek aanklikken als gelezen, zodat hij hem wel meetelt? Ik heb het zelf nog niet geprobeerd hoor. Maar volgens mij kan dat. Ik heb wel eens per ongeluk 2x hetzelfde boek in mijn ‘read’ rijtje gehad.
    Veel leesplezier!

  2. Leuk om te zien! Je haalt die Challenge echt wel op je sloffen 😀
    Ik wil zelf ook de Harry Potter serie herlezen dit jaar, alhoewel ik nu alleen nog maar deel 1 en 2 gelezen heb. Er zijn zoveel leuke boeken, grrr ;c

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: