Readowrimo: 1-31 augustus

Readowrimo: 1-31 augustus

Midden in de nacht heb ik vaak de meeste inspiratie voor leuke dingen en dat is weleens balen, omdat je hoort te slapen om de tijden wanneer meneer Inspiratie voor de deur staat. Of dan hoor ik te slapen.

Mensen die me al langer op Twitter/deze blog volgen, weten dat ik dol ben op National Novel Writing Month (NaNoWriMo) en dat ik elk jaar braaf minstens een keer meedoe. Niet voor de uitdaging, maar voor de gezelligheid. Voor de speciale NaNoWriMo-sfeer die er alleen in november is.
En toen liep het idee voor Readowrimo mijn hoofd in.

Wat houdt het in?
Eigenlijk is het heel simpel: Stel je eigen doel samen deze maand. Dat doel kan een boek zijn, maar ook vijftig. Of boeken die compleet buiten je favoriete genre liggen. Kortom: Bepaal zelf wat je leest.

Eigenlijk is het gewoon een readathon, maar dan eentje van een maand waar je het gezellig over boeken kunt hebben met anderen op Twitter via de hashtag #readowrimo bijvoorbeeld. Ik wil proberen om twee keer in de week een soort chatsessie te doen via deze hashtag.

Wanneer en waar is het?

1-31 augustus. Vanaf je eigen balkon in de Nederlandse zon, op Chinese muur of waar dan ook.

Waarom?
Om je TBR-plank leger te maken
Om te zorgen dat je favoriete boekhandelaar niet failliet gaat
Omdat je een goed excuus nodig hebt om meer boeken te kopen (“Pap, mam, mijn boekenkast puilt al uit zijn voegen, maar ik doe mee met de readathon, dus ik moet deze maand twintig boeken kopen. Dat moet!”)
Omdat je een crush hebt op Peeta Mellark* en honderd keer The Hunger Games serie wilt lezen (vul hier een personage naar keuze in).

Helaas heb ik nog geen winacties, maar wie weet als dit een groot succes is! ūüôā

Eén gedachte over “Readowrimo: 1-31 augustus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge