Readowrimo #1

Readowrimo #1


Vanaf vrijdag doe ik mee aan readowrimo, een soort NaNoWriMo, maar dan voor boeken. Ik heb het vooral bedacht om van al die ongelezen boeken af te komen.

Hoe gaat het?
Eigenlijk niet zo heel goed. Ik las twee boeken uit (in één begon ik in juli, dus die telt niet helemaal), maar ik kwam in een leesdip. Ik heb dat soort dipjes niet zo heel vaak, dus het is balen dat het uitgerekend deze maand opduikt. Inmiddels ben ik in 1000 kilometer tussen jou en mij begonnen en het leesdipje lijkt langzaam maar zeker te verdwijnen.


Deze stapel hoop ik deze maand in elk geval te lezen.

1000 kilometer tussen jou en mij
1000 kilometer tussen jou en mij lees ik op dit moment en het boek leest heerlijk vlot weg. Ik was nieuwsgierig, omdat het verhaal me doet denken aan een boek dat ik jaren geleden in mijn hoofd had. En de cover: Wow!

Nachtfilm
Ik las Calamiteitenleer voor gevorderden van Marisha Pessl en dat vond ik een heel bijzonder boek (Misschien toch weer een keertje herlezen). Dus ik verwacht veel van Nachtfilm. Het boek ligt er al sinds Kerst. Oeps.

The Nine Lives of Chloe King
Ik was dol op de tv-serie The Nine Lives of Chloe King en ik baalde zo erg toen ze besloten om de serie na tien afleveringen te cancelen dat ik besloot om het boek te gaan lezen. Alleen in die tijd las ik nauwelijks Engels, dus ik had nogal moeite met het boek en ik gooide het opzij. Nu wil ik het echter toch een nieuwe kans geven, al was het maar omdat Engels lezen me nu veel gemakkelijker af gaat.

De verloren prins
Dit boek won ik en ik wil heel graag verder in de Iron Fey-serie van Julie Kagawa. Dit deel gaat overigens niet meer over Meghan, dus ik ben benieuwd.

The Raven Boys
Ik kwam De ravenjongens tegen in de winkel, maar ik besloot om hem in het Engels te lezen. Hij staat al sinds november in de kast en ik heb hem nog steeds niet gelezen.

Ruin and Rising
Ik moet weten hoe het verder gaat met Alina, Mal, Nikolaj en al die anderen!

Vuurvliegjes
Van Gayle Forman las ik eerder al Als ik blijf, Wacht op mij, Haar dag en zijn jaar en die boeken vond ik heerlijk lezen. Dit boek vond ik op het Boekenfestijn.

Gone 5 en 6
Ik begon in Gone, nadat ik deel 1, 5 en 6 meenam van de boekenzolder. Door deel 1 t/m 4 vloog ik heen en toen bleef ik hangen. Het is niet mijn favoriete serie, maar ik ben wel benieuwd of Sam en alle anderen gered worden.

Naast alle bovenstaande boeken hoop ik er nog meer te lezen. Bijvoorbeeld een paar boeken in de vakantiebibliotheek app aangezien die 31 augustus weer dichtgaat.

 

De boeken die ik ook hoop te lezen:
– Superhelden 1 van Marcel van Driel. Deze staat in de vakantie-bibliotheek app en door alle tweets van Marcel over deze serie en het schrijfproces ben ik toch wel benieuwd geworden.
– Silver Shadows van Richelle Mead. Omdat: SYDRIAN <3. Het boek heb ik alleen nog niet in huis, dus of ik het kan lezen deze maand is nog maar de vraag.
– Dans met mij – Jean Kwok. Ik heb nog nooit iets van haar gelezen, maar ze was er ook op de Boekenblogdag en ze was daar zo ontzettend enthousiast dat ik benieuwd geworden naar haar boeken.
– Eindelijk oorlog – Herman Koch. Ik heb eerder twee boeken van Koch gelezen (Het Diner en Zomerhuis met zwembad) en die vond ik goed. Normaal ben ik niet dol op literatuur, maar Koch heeft een prettige schrijfstijl

Dit zijn allemaal ebooks (op Silver Shadows na), dus vandaar dat ze niet op de foto staan.

2 gedachten over “Readowrimo #1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge