Recensie: Afrekening

Recensie: Afrekening

Titel: Afrekening
Originele titel: The reckoning
Deel van een serie: Deel 3 van de Darkest Powers serie
Schrijver: Kelley Armstrong
Uitgever: Moon
Genre en doelgroep: YA, fantasy
Aantal bladzijdes:
Cijfer: 6.5

Chloe en haar vrienden zijn op de vlucht voor een bedrijf dat genetische experimenten heeft uitgevoerd op hun en nu van ze af wil, omdat ze meer schade hebben berokkenend dan ze hadden voorzien in eerst instantie. Daarnaast wil Chloe nog steeds normaal worden, maar misschien gaat dat niet zo goed wanneer je een necromancer bent. Misschien kun je dan wel nooit normaal zijn.

Chloe en haar vrienden moeten dealen met een prijs op hun hoofd, met vriendschap, liefde en verraad. Zijn ze daar sterk genoeg voor?

In dit derde en laatste deel hoop je antwoord te krijgen op de rest van je vragen, maar er blijven een hoop dingen onduidelijk. Wat gebeurt er met de andere bewoners van Lyle House die wel genoemd zijn, maar niet echt in beeld gekomen zijn? En wat is er toch met het amulet van Chloe? Ook daar komt niet echt een duidelijk antwoord op en dat vind ik jammer.

De personages worden wel beter naarmate de serie vordert en worden interessanter, al zal Chloe nooit mijn favoriete personage ooit worden. In dit boek zitten opnieuw wat onverwachte plotwendingen die ik nooit aan had zien komen en dat vind ik fijn.

De serie voelt voor mij niet echt als af, maar alsof de schrijfster er ineens geen zin meer in had. Het doet me eraan denken hoe ik vroeger mijn eigen verhalen afraffelde, omdat ik geen zin meer had.
Ik hoop op een deel vier, al was het alleen maar om antwoorden te krijgen en me een bevredigend gevoel te geven. Het is een aardig boek, maar geen bevredigend laatste deel in een serie. Wat mij betreft is dat jammer en een gemiste kans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge