Ruilavond Den Bosch

Ruilavond Den Bosch


Logo gemaakt door Emmy

Al een paar weken was ik druk met het verzamelen van boeken voor de ruilavond bij boekhandel Adr. Heinen in Den Bosch. Niet echt heel erg dichtbij, maar desondanks is het voor mij prima te bereizen. Met een goed uur stond ik voor de boekhandel in de regen. We werden op de natte avond in Den Bosch warm onthaald met thee en lekkers op alle tafels.

Met bovenstaand stapeltje in een trolley toog ik naar Den Bosch en sjouwde ik de boeken het openbaar vervoer in en uit. Geloof me: dat is zwaar! Door sommige mensen werd ik een beetje nijdig aangekeken, want ja, het was in de spits. Gelukkig was het een dubbeldekker en ik kan prima op trappen zitten.

Hoog op mijn stapeltje lagen drie delen van Gone (deel 1, 5 en 6), omdat ik er echt niets aan vond en ze niet meer in de kast wilde hebben. Twee delen van Gone ruilde ik met Emmy voor Niets te verliezen van Sarah Dessen. Ik las een ander boek van Sarah en dat vond ik best leuk, dus ik ben benieuwd of ik dit boek ook leuk vond. Gone deel 1 gaf ik gewoon weg, omdat ik het toch niet meer mee terug wilde nemen.

Ook Endgame, Stad van Beenderen (Nederlandse filmeditie die ik ooit won) en Allegiant lagen op dat stapeltje. Stad van Beenderen raakte ik kwijt (die gaf ik ook gewoon mee, omdat ik hem toch gewonnen had), maar helaas ging Endgame weer mee terug.

Bovenstaande boeken nam ik dus mee naar huis. Angelfall ruilde ik niet, maar die kocht ik. Ik heb daar al zoveel goede verhalen over gehoord en voor 8 euro kon ik hem natuurlijk niet laten liggen. Ook zag ik nog een interessant boek van Isabel Hoving staan, maar dat nam ik niet mee. Wie weet koop ik dat ooit nog eens. Harry Potter en de steen der wijzen had ik natuurlijk allang, maar mijn eerste deel ziet er verschrikkelijk uit, dus die ruilde ik ook.
Ook nam ik een boek van Marielle mee: Een boek van Jenny Han waar we het toevallig met de YA Moon meetup over gehad hebben, dus dat was wel grappig. Nu moet ik wel zeggen dat dat de reden was dat hij opviel. Verder zijn het eigenlijk boeken waar ik benieuwd naar ben en die al meer dan eens in mijn Boekenfestijnmandje belandde, maar die ik nooit meenam.

Helaas nam ik ook een aantal van mijn eigen boeken weer mee naar huis. Vooral Endgame had ik graag kwijt gewild, maar helaas. Aan het einde wilden de meeste mensen heel graag van een aantal boeken af, dus op een bepaald moment werd er gewoon weggegeven zonder ruilmateriaal te vragen.

Ook had de boekhandel zelf voor een klein stapeltje ruilboeken gezorgd dus dat vond ik heel tof van ze. Ze hadden drie boeken liggen waarvan ze graag onze mening wilden horen. Ik besloot om één van deze boeken mee te nemen (Hoe ik nu leef), dus ter zijner tijd zal ik daarover een recensie hier op de site zetten.

Maar we ruilden niet alleen maar: de mensen van de boekhandel wilden onze mening over het YA-assortiment en de Engelse afdeling. Marielle en ik deden een rondje door de winkel (waarbij we natuurlijk veel te veel leuke boeken zagen liggen) en onze mening was dat het assortiment prima in orde is met hele recente boeken. Ik ben het er alleen niet mee eens dat Silber 1 en 2 en de Edelsteentrilogie op de kinderafdeling stonden. Die horen toch echt bij de YA-boeken, hoor. Maar verder is het een prima collectie en als ik nog eens in Den Bosch ben, zal ik deze boekhandel zeker niet overslaan.

Wat ik wel jammer vond is dat iemand Allegiant heeft meegenomen zonder te vragen en zonder te ruilen voor iets. Ik heb ook geen idee wie hem meegenomen heeft, maar ik hoop dat diegene zich nu heel hard schaamt. Het was een ruilavond en ik voel me nu toch wel een beetje verdrietig hierdoor. Volgende keer blijf ik mooi bij mijn boeken om te voorkomen dat dit gebeurt. Normaal ben ik best wantrouwend, maar ik dacht dat het deze keer wel moest kunnen. Helaas niet dus :(.

Desondanks was het een geslaagde avond.

3 gedachten over “Ruilavond Den Bosch

  1. Aaah baal nu wel dat ik niet ben gekomen. Maar was uiteindelijk pas om 10 uur thuis uit Rotterdam. Misschien dat ik nog naar Eindhoven ga op 25 september. Het ziet er echt super gezellig uit!

  2. Wat een leuke blog, ik dacht ik ga even kijken na al je instagramfoto’s =D Silber hoort echt bij YA hoor, maar fijn dat ze ten minste een YA-afdeling hebben, dat is al een enorm pluspunt vergeleken bij sommige winkels! En je hebt wat leuke boeken! Sorry van Allegiant, ik hoop dat diegene het per ongeluk heeft gedaan en je post leest, want dit is niet zo netjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge