Samen schrijven

Samen schrijven

Succesvol samen
Schrijven is in principe een eenzaam beroep of hobby. De meeste mensen schrijven alleen en ook veel schrijvers. Nu zijn er natuurlijk wel uitzonderingen. Zo schrijven Nicci Gerard en Sean French al jaren succesvol thrillers met zijn tweeën onder de naam Nicci French. Ik heb alle thrillers in de kast staan.

Maar ook Alexander Ahndoril en Alexandra Coelho Ahndoril schrijven samen boeken. Waarschijnlijk gaat er bij deze namen niet echt een belletje rinkelen en ook ik moest opzoeken wat hun echte namen zijn, maar hun pseudoniem ken ik wel: Lars Kepler. Vreemd genoeg kan ik Kepler echt niet schrijven en maak ik er elke keer Kelper van.

Vroeger en nu 
Toen ik jonger was, heb ik wel een paar keer samen geschreven met mensen, maar die verhalen liepen eigenlijk nooit op iets uit en er kwam bij al die verhalen slechts één einde. Ik heb jaren niet gedaan, maar van de week begon het weer te kriebelen na een gesprek in een chatbox en al vrij gauw besloten we – dunTax en ik – om een gezamelijk account aan te maken op Wattpad.

In tegenstelling tot vroeger hoop ik nu wel dat er een einde komt en dat het succesvol wordt op Wattpad. Wij hebben in elk geval heel veel plezier met het schrijven. In de afgelopen dagen hebben we al zo’n negen hoofdstukken geschreven, dus dat gaat vooralsnog heel erg goed. Misschien gaat het ook wel erg lekker, omdat we voor een groot deel toch wel dezelfde ideeën hebben.

De cover van het verhaal, bewerkt in Photoshop door mij 🙂

Waar gaat het eigenlijk over?

Het verhaal heet My American Apparel Underwear en dit is de samenvatting:

Bailee heeft de beste zomerplannen van de eeuw: Door Europa reizen samen met haar beste vriendin Bella. Alleen de plannen lopen compleet anders wanneer Bella in het ziekenhuis terecht komt doordat ze over haar hond gestruikeld is. Ze is vastbesloten om te gaan en gaat uiteindelijk alleen. 

Blake is op weg naar huis na een zware stage voor zijn studie in Londen. Hij heeft maanden stage gelopen en nu de zomer aangebroken is, verlangt hij terug naar kaas, drop en hagelslag en een zomer zonder plannen.

Bailee en Blake komen naast elkaar te zitten in het vliegtuig. Allebei zien ze hoe hun plannen gewijzigd worden, maar is dat nu wel zo slecht?

Op Wattpad valt het in de categorie Teenfic, maar het past ook prima in romance of chicklit. Het is eigenlijk een beetje een mix. We schrijven trouwens ieder vanuit een personage en ik zorg voor de stukken van Bailee.

Het leuke aan samen schrijven is dat je niet precies weet wat de ander doet in een hoofdstuk. Natuurlijk kun je dat wel plannen, maar wij hebben vooralsnog geen planning wie wat schrijft. Natuurlijk overleggen we het wel en elkaars stukjes worden gelezen voor het online gaat. Het leuke hieraan is dat ieder anders reageert op een situatie en dat doen personages dus ook. Je brengt elkaar ook op ideeën waar je zelf niet opgekomen was.

‘Waarom een Engelse titel voor een Nederlands verhaal?’

You look so perfect standing there
In my American Apparel underwear
And I know now, that I’m so down
I made a mixtape straight out of ’94
I’ve got your ripped skinny jeans lying on the floor
And I know now, that I’m so down

5 Seconds of Summer – She Looks So Perfect

Jup, 5 Seconds of Summer was de inspiratiebron voor het verhaal en ik vind de titel oprecht leuk ^-^. Het liedje ook trouwens. Maar ik houd sowieso wel van dit soort liedjes. Ik vind een aantal liedjes van One Direction ook tof, al behoor ik niet bepaald tot de doelgroep. De jongens vind ik dan weer totaal niet leuk, haha. Gelukkig niet, ik val toch meer op mannen in plaats van jochies.

Ik heb zelf altijd gemengde gevoelens bij Engelse titels, maar in dit geval moet de titel wel Engels, omdat de inspiratiebron dus een zin uit een liedje is. En ‘Mijn American Apparel Ondergoed’ klinkt dan weer totaal niet lekker.

Natuurlijk schrijf ik ook gewoon verder aan mijn eigen verhalen en wie weet waar het ons brengt. In elk geval hadden we plezier tijdens het schrijven en is dat niet het allerbelangrijkste? Plezier hebben in je hobby’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: