Spoilers: Love it or hate it

Spoilers: Love it or hate it

large

Je haat het of je houdt ervan: Spoilers over een tv-serie, boeken of misschien een film. Wie wil nu al aan het begin van het boek weten dat Jaap met Luna eindigt? Soms zie je het aankomen, maar dan is het nog niet leuk als je beste vriendin Melanie vertelt dat deze twee samen zullen eindigen.
Nu ken ik weinig mensen die spoilers echt leuk vinden. Sterker nog: De meeste mensen die ik ken, hebben er een gruwelijke hekel aan. Ik dacht altijd dat ik wel met spoilers kon dealen. Maar nee: Ik hoor bij de haters.
Bij Teen Wolf wist ik bijvoorbeeld sommige dingen al en ergens vond ik dat wel fijn, omdat mijn OTP* nooit een kans zou hebben, maar toch kwam aflevering 23 van seizoen 3 hard aan. Autsj.

Nu deel 6 van The Mortal Instruments over twee dagen de boekhandels zal verlaten, overal op deze wereldbol, is het ontwijken van spoilers begonnen. Er zijn al mensen die het boek in handen hebben en die uitgebreid lopen te vertellen wie er dood zal gaan. Dingen die de overgrote meerderheid nog niet wil weten tot ze het zelf lezen, tot ze de tijd hebben om stiekem in een hoekje te huilen. Vooral Tumblr.com is een beruchte site voor spoilers (ook voor roddels trouwens).

Is het dan zo moeilijk om je mond gewoon nog even te houden of je vingers vast te plakken met lijm zodat je niet kunt typen? In elk geval tot iedereen de kans gekregen heeft om het boek te lezen – de echte fans lezen het natuurlijk de komende weken. Alleen niet iedereen heeft daar meteen de kans voor zodra het boek uitkomt.
Ik ga Tumblr ontwijken, voor mijn eigen gemoedsrust, en als ik het boek gelezen, zal ik een spoilervrije recensie schrijven. Want bah: Spoilers.

*One True Pairing: Je favoriete koppel in een serie/boek/film/in je klas.

Eén gedachte over “Spoilers: Love it or hate it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge