Sprookjesfeest: Deel 2

Sprookjesfeest: Deel 2

Eerder konden jullie al het stuk vanuit mijn personages lezen en vandaag dan ook het (korte) verslagje vanuit mezelf. Let op: Er staan spoilers in van de boeken en vooral van boek 1.

Woensdag was het sprookjesfeest bij Clavis. Voor mij was het een eerste event bij Clavis en wat was het gaaf! ^-^. Het sprookjesfeest was ter ere van Salla Simukka van de Snow White Trilogy. Nederland is – naast Finland waar het origineel vandaan komt – het eerste land waar de hele trilogie vertaald is. Wat mij betreft is het een trilogie die een hype en een verfilming waard is, vooral boek 1 en 3.

Ik zal niet teveel vertellen over boek 1, maar het thema sprookjes heeft iets te maken met de boeken en niet alleen omdat de trilogie de Snow White Trilogie heet. En nee, ook niet om de naam van de hoofdpersoon.

Vooraf was er een kort interview met Salla en al heb ik haar niet echt gesproken, ze kwam als een heel lief iemand over ^-^. Ook was er een filmpje met een aantal boekenbloggers die iets vertelden over de boeken. Sommigen waren er gisteren ook, anderen niet.
Er werden tijdens het interview vragen gesteld over een heleboel dingen. Een van die dingen was of ze nog meer boeken gaat schrijven, gebaseerd op sprookjes.

Salla vertrouwde ons toe dat ze nu bezig is met verhalen met een snufje Alice in Wonderland. Grappig dat ik als Red Queen of The Queen of Hearts gegaan was. Dat was het eerste wat me opkwam toen ik over het feestje las, al is Alice in Wonderland officieel geen sprookje. Maar ik besloot om toch als Red Queen (zonder kroon) te gaan. Oke, mijn eerste gedachte was: Ik ga als de White Rabbit uit Alice in Wonderland of als Mad Hatter. Maar de Mad Hatter is nog best lastig te realiseren in een week.

Daarnaast vroeg iemand zich af of de pesterijen in het boek gebaseerd zijn op echte gebeurtenissen, maar Salla verzekerde ons dat dat niet het geval was. Ook was er iemand die wel nieuwsgierig was of ze altijd al heeft willen schrijven en als negenjarige Salla had ze het idee al in haar hoofd, maar was ervan overtuigd dat ‘dat toch nooit gebeurde in het echte leven’.

Een uit elkaar vallend kostuum

Mijn kostuum viel al haf uit elkaar voor ik er was (mijn tasje met kaarten) en mijn kroon raakte ik kwijt in de trein, dus dat was wat minder. Op het feest zelf liep ik (per ongeluk) met kaarten te strooien, dus als er nog kaarten gevonden zijn: Sorry!
Maar mijn kraag van kaarten bleef heel, net als mijn rok (redelijk). Ik werd zelfs als een van de vijf genomineerd met het mooiste kostuum. Wow! Ik heb dan wel niet gewonnen, want Emmy won terecht, maar een nominatie voelde ook als winnen. Vooral omdat ik niet echt zeker was over mijn kostuumskills (ik ben nu eenmaal geboren met twee linkerhanden… iemand nog een rechterhand over?).

Ajax-supporters met een hang naar sprookjes en post op pootjes

Het was ontzettend gezellig en ik heb ontzettend veel bloggers gezien. Met een aantal ook gezellig gepraat. Er was ook eye art die echt heel erg gaaf was en er was ‘post op pootjes’ dat mij als postbezorger wel even deed gniffelen. Kom je op een feestje alsnog je werk tegen! Het was een illustratrice die een tekening van jou en je kostuum maakte en dat kaartje kon je dan aan iemand op laten sturen. Ik heb het niet gedaan, maar ik vond het idee wel geniaal Op de terugweg zaten er een paar Ajax-supporters in de trein die toch ook wel erg benieuwd waren naar waar we nu toch heen geweest waren. En zij waren ook ‘graag meegegaan’ haha. Misschien hadden ze aan één van de winacties mee moeten doen? 😉


Mijn eye art dat ik op het feestje heb laten doen. Nu overweeg ik om een cursus te gaan volgen… Ik wil dit ook kunnen. Sorry voor de lelijke foto. Toen ik dacht: Ik moet een foto maken, was het er al half af helaas.

Het verdwalen en half verloren/gesloopte kostuum was wat minder en ik weet ook dat er heel wat achterafstraatjes in Amsterdam zijn waar ik een hoop horror-scenario’s bij kan bedenken. Donkere straten, een verlaten park en donker. Maar ik ben gelukkig heelhuids thuisgekomen en ik ben van plan om Salla’s andere boeken ook te gaan lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: