Stickertop

Stickertop

“Uw laptop is niet meer te redden, betaal maar 1769 euro voor een reparatie of koop een nieuwe.”

Dat waren zo ongeveer de woorden toen ik mijn laptop vorig jaar december opstuurde naar de fruit-fabrikant waar mijn laptop – met de toepasselijke naam Lucht – vandaan komt.
Ik kon kiezen: De laptop terughalen voor tachtig euro of hem daar laten voor niets. Ik koos voor de eerste optie en wat ben ik blij dat ik dat deed! Mijn laptop werd teruggestuurd naar de fabrikant met dit icoontje bij het opstarten:

2dfe27af1fdc276ee3a2379c91838f7235c52b64_0

Zelfs voor mij was het onbekend en tot op de dag van vandaag weet ik niet wat er mankeerde: Een kapotte harde schijf of een los draadje. Zij hadden hem immers opgegeven.
Feit blijft dat hij niet meer opstartte en dat deed hij wel toen hij terug kwam. Hij deed het weer perfect. Al ben ik nog dagelijks bang dat hij niet op zal starten, dat hij alsnog de geest geeft en ik schiet de paniekmodus als hij bijvoorbeeld vastloopt.

Dat was het moment waarop ik besloot dat ik er niets aan kon verpesten, dat hij toch al total-loss was, dat ik er best stickers op kon plakken. En dat deed ik. Dat deed ik veelvuldig met de stickers van RedBubble. En nee, ik heb er geen aandelen en ik maak er ook geen reclame voor.

Zo ziet de laptop er op dit moment uit. Met quotes uit The Mortal Instruments, The Infernal Devices, Alice in Wonderland, Harry Potter, Le Petit Prince, een paar relaties uit The Mortal Instruments en Bloodlines.  Een booknerd-sticker – die je bijna niet meer ziet -, een I like big books and i cannot lie. NaNoWriMo, een paar krokodillen…
Het is in elk geval duidelijk dat ik nogal van lezen en boeken houd en mijn laptop is nu behoorlijk herkenbaar en eigen, want hoe tof ik Apples ook vind, ze zijn allemaal hetzelfde. Ik had op mijn oude MacBook spijt dat ik er een sticker op geplakt had. Nu maar hopen dat ik er bij deze laptop geen spijt van krijg.

Wel een beetje jammer dat sommige stickers verkleurd zijn door mijn laptophoes. Misschien moet ik die eens vervangen? Al lijkt het op deze foto een stuk erger dan in het echt (en de sticker met de tekst aan de linkerkant is ook niet verkreukeld wat wel zo lijkt). Ik heb trouwens een doorzichtige case besteld, zodat de stickers beschermd zijn, maar je ze nog steeds ziet.
Ik ben heel benieuwd of mensen er een keer een opmerking over gaan maken. Bij mijn oude laptop vroegen mensen zich regelmatig af wat dat ‘naaanooowriemooo’ toch was, dus ik ben benieuwd! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: