Val en Verlossing in een kistje

Val en Verlossing in een kistje

Engels en Nederlands. Van goede series wil ik ook het origineel (als ik het kan lezen)

Het is hier op het moment nog steeds een beetje stil, ik ben me er meer dan ooit van bewust. Geloof me. Ik heb helaas gewoon nog steeds een blogdipje en niet alleen: Ook een leesdip. Ik heb er tenslotte al twee maanden geen gehad, dus dat werd weleens tijd.

Vorige week zondag was dus de boekenrelease van Val en Verlossing, het derde deel in de Grisha-serie van Leigh Bardugo. Dat is jullie vast ontgaan met al die boekenblogs die erover schreven.
Blossom Books vond het weleens tijd worden voor een feestje voor alle Nederlandse Grisha’s met een bakwedstrijd (je kon een heus Grisha-kistje winnen), een kostuumwedstrijd en als hoogtepunt een Skype-interview met Leigh Bardugo.
Ik moet bekennen dat ik Leigh Bardugo niet zo goed kende, maar wat een ontzettende leuke vrouw is het! Ik ga niet het hele interview meer oprakelen (dat weet ik niet eens allemaal meer), maar wat ik wel heel boeiend vond, is dat in elke personagenaam een heel kleine spoiler zit. Eigenlijk moet ik deel 1 dus ook weer opnieuw lezen.

Iets dat in het interview dat ik interessant vond, was het feit dat schrijvers van populaire boeken soms zelfs doodsbedreigingen krijgen, omdat de serie anders afloopt dan de fans wensen. Ik vond dat heel erg schokkend. Oké, het is misschien niet leuk als de hoofdpersoon doodgaat, maar om daar de schrijver nu voor dood te wensen? Nee, dat gaat me wel heel erg ver.

En de schrijftip van Leigh om te schrijven was het bekende: ‘Lees, ook buiten je comfortzone, zodat je kunt zien wat je leuk vindt in een boek en wat niet.’ De meeste schrijvers heb ik dit al eens horen zeggen, dus waarschijnlijk zit er een kern van waarheid in.

Helaas was ik vorige week te laat met het kopen van het boek bij de releaseparty. Ik had meegedaan met een winactie van boekhandel Veenendaal die één limited edition Grisha kistje hadden en die bleek ik gewonnen te hebben! OMG! Ik heb hem gistermiddag opgehaald! Daarna ging ik naar de bioscoop en toen werd ik wel een beetje raar aangekeken, omdat ik met een ingepakte doos rondliep. Ik denk dat mensen de inhoud stiekem ook wilden hebben.
Maar wat zat er nu eigenlijk in?

Niet zo’n mooie foto, omdat ik hem met mijn telefoon maakte. Onderweg raakte ik de versiering bovenop nog kwijt, tussen het kleine stukje van de bibliotheek naar de bioscoop. Dat was een beetje jammer. Maar het is wel supertof ingepakt, toch? Ik vind het papier ook leuk 😀


Allereerst: De kist die heel erg limited edition is en ik heb er eentje. Yeah!


Er zit in: een deurhanger van Ravka, het boek uiteraard (met poster), een flesje wodka en stro/hooi voor mijn kat die denkt dat hij een paard is. De wodka zou één van mijn personages (Quinten) het meeste waarderen, want het boek zou ‘ie weggooien, net als de deurhanger. Gelukkig ben ik hem niet en bewaar ik het boek en kistje uiteraard wel. Ik hoop binnenkort ook in dit deel te beginnen, maar ik denk dat ik deel 2 eerst nog maar een keer in het Nederlands lees (ik las hem in het Engels). Wat ik precies ga doen met het kistje weet ik nog niet, misschien krijgt het een ereplaats in de kast. En de wodka… die drink ik maar niet op tijdens het lezen.
Op mijn Flickr staan trouwens nog meer foto’s van het kistje.

Dank jullie, Blossom Books en boekhandel Veenendaal voor de releaseparty en het Grishakistje! En natuurlijk dank voor het vertalen van deze geweldige serie :D. En als je ooit een keer in Amersfoort bent, ga dan zeker eens langs deze boekhandel. Daar krijg je zeker geen spijt van, geloof me.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: