Verslag Amsterdam en NaNoWriMo Kick-off

Verslag Amsterdam en NaNoWriMo Kick-off

Ik weet dat ik zei dat er geen andere artikelen dan dingen over schrijven online zouden komen, maar ik was vergeten dat er nog een paar verslagen gepubliceerd moesten worden. Dit is verslag nummer twee. Het heeft misschien niet heel veel met boeken te maken. Maar aan de andere kant gaat het wel een beetje over schrijven.

Soms heb je weken dat je ergens wel twee keer komt en zo kom je er maanden niet. Dat had ik afgelopen weekend. Vrijdag had ik een superleuke bijeenkomst bij Luiting-Sijthoff waar nog een verslag over volgt, maar zaterdag was er nog meer leuks. Het begon een aantal weken geleden toen Marielle en ik besloten om voor de kick-off van NaNoWriMo naar Amsterdam te gaan. We gingen niet voor de grachten en we gingen ook niet voor het paleis op de Dam. Nee, we gingen voor iets heel anders:

Een tijd geleden kondigde 5 Seconds of Summer aan dat er overal op de wereld street art zou verschijnen dat te maken had met hun nieuwe album. Amsterdam heeft dit kunstwerk dus dat bij het nummer Castaway lijkt te horen. De locatie (naast het water) is daarvoor wel een goede plek als je de lyrics kent. Marielle ging nog op de foto met de street art, ik niet. Ik ben namelijk niet zo dol op foto’s van mezelf. Het was wel jammer dat het erop geplakt was, maar ergens is dat wel logisch natuurlijk. Ik weet ook niet of het legaal of illegaal is. Dat laatste is nou niet bepaald goed voor je reputatie.

Na dit bezoekje moesten we natuurlijk nog even langs Waterstone’s, want daar was ik deze week nog niet gekocht.
“Ik koop maar maximaal één boek.”
“Ja, ik ook.”

Nou, dat lukt dus niet bij Waterstone’s, hoor. Ik ben daar nog niet één keer weggegaan met maar één boek.

Ik kocht er de bovenste vijf boeken. Helaas ben ik een foto van de boeken los vergeten te maken. Ik ben vooral erg benieuwd naar Am i normal yet? Ik vond van Holly Bourne haar boek Soulmates zo geweldig mooi, dus ik ben benieuwd of dit boek het kan overtreffen. Ook ben ik benieuwd naar die van Marie Lu. Deel 1 heb ik al in de kast, maar nog niet gelezen. Het nadeel van boeken kopen is dat je ze meesjouwen. Ik heb ze half Utrecht en Amsterdam door gesleept.

Daarna gingen we door naar de Kick Off waar ik oude bekenden tegenkwam, de ML’s een goodiebag voor ons hadden met een sticker, twee bingo-kaarten, een kaarsje en een paar zakjes thee. Marielle was de eerste die de bingokaart vol had door even langs alle tafels te gaan, maar ik gaf het al gauw op en ik had geen zin meer. Ik plofte weer aan de tafel waar we het over van alles en nog wat hadden, maar niet zoveel over schrijven. We lagen meer dan eens dubbel om allerlei dingen. Ook besloten we om onze motivatie om bij RTL Late Night eens even te schrijven. 5 Seconds of Summer komt bij RTL Late Night en tsja, daar moeten we heen. Marielle en ik vierden onze eenjarige vriendschap op Facebook met twee sambuca’s.

Op de terugweg ging ik mee naar Brabant, maar eerst moesten we nog wat mensen afzetten in Nijmegen. In de trein was het ook al dolle pret, want we zaten met zijn allen te whatsappen, terwijl we vlakbij elkaar zaten. Daarna besloot een groep om te gaan zingen en wij deden vrolijk mee door iedereen eens even kennis te laten maken met 5 Seconds of Summer. Of kwam het dan toch door die twee sambuca’s die we op hadden? Hm, ik weet het niet. In elk geval was het een melige bedoening en ik hoop maar dat de andere reizigers ons niet al te vervelend vonden. Sorry!

De volgende dag ging ik weer naar huis, maar niet voordat Google Maps het een goed idee vond om me de verkeerde kant op te sturen naar de bushalte bij Marielle. Ik heb het halve dorp gezien en ik was blij dat ik weer in de bus zat. Vooral mijn lichaam was daar erg blij mee, want met tien boeken ga je geen lange wandeling maken. In elk geval: ik doe dat niet.

 

2 gedachten over “Verslag Amsterdam en NaNoWriMo Kick-off

  1. Wat een leuk verslag! En zo herkenbaar dat wanneer je geen boeken gaat kopen, je met een hele stapel thuiskomt! De streetart ziet er echt awesome uit, ik hoop wel dat het er niet snel af gaat als het opgeplakt is dan. Eigenlijk hadden ze beter een tegel kunnen maken en die leggen, maarja, dat kost ook weer veel natuurlijk..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: