Waarom ik over boeken ben gaan bloggen

Waarom ik over boeken ben gaan bloggen

Ik blog al jaren en ook al jaren op dit adres. Ik begon het bloggen alleen steeds minder leuk te vinden. Mijn leven is niet zo interessant en grappig ben ik ook niet echt. Ik heb een beautyblog overwogen, maar ik kan geen mooie foto’s maken. Ik heb ook een lifestyleblog overwogen, maar ik vind lifestyle niet zo extreem interessant. En toen ontdekte ik dat er ook boekenbloggers zijn. Blogs over boeken! Er bloggen mensen over boeken!

Niet dat boeken en ik meteen elkaars grote liefde waren. Nee, ik bekeek ze met argusogen en ik weigerde bibliotheekboeken, omdat de zesjarige ik dat vies vond. Mijn moeder had helaas niet genoeg geld om de hele boekenwinkel te kopen en ik kwam ook niet ver met dat kwartje zakgeld. Toch ging ergens een knopje om en vanaf dat moment sleepte ik elke week kilometers boeken mee uit de bibliotheek. Ik begon ook met schrijven over een meisje die verliefd is op een jongen uit haar klas. Ja, ik was toen al goed in epische en hele boeiende verhalen.
Vandaag de dag geef ik liever mijn geld aan boeken uit (Oké, en notitieboekjes… en pennen… en kleurpotloden) en ik koop ook weleens tweedehands boeken inmiddels. De volwassen ik vindt bibliotheekboeken allang niet vies meer (gewoon niet over nadenken).

Ik heb ooit een blauwe maandag vlieg recensies geschreven op mijn domein blauwevlieg.nl, samen met Laura. Ik vond twee domeinen alleen te ingewikkeld, maar ik wilde iets doen met al die boeken die ik las en waarvan ik zo enthousiast werd dat ik door de kamer stuiterde en mijn huisgenoten gek maakte met ‘epische dingen die de personages doen!’. En toen ontdekte ik boekenblogs en sinds april blog ik ook over boeken. Sinds april hoop ik zieltjes te winnen voor boeken waarvan ik vind dat je zo ooit eens gelezen moet hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: