Wat ik ga doen als de Coronamaatregelen niet meer van kracht zijn

Wat ik ga doen als de Coronamaatregelen niet meer van kracht zijn

Let op: ik schrijf dit op 20 april, dus ik heb geen idee wat onze minister-president morgen meld. Ik ga er niet vanuit dat alles meteen weer mag – hallo anderhalvemetersamenleving -, maar wilde het toch gezegd hebben.

Nu iedereen het alweer een tijdje met de geneugten van eigen huis en haard moet doen wordt het zwaar. Ik merk het zelf ook. De ene dag gaat het beter dan de andere dag en heb geaccepteerd dat het zo is. En dan heb ik nog geluk, ik kom het huis nog uit voor mijn werk. En ik ben tijdens mijn werk gewoon buiten. Als dat niet zo was, had ik het vast nog veel zwaarder gevonden.

Maar dat wil niet zeggen dat ik niet snak naar dingen, want dat doe ik ook echt wel.

Buiten de deur schrijven

Ik mis mijn write-ins en de gestolen uurtjes in een koffietentje waar ik met een thee/koffie/waar ik op dat moment zin in heb met mijn laptop mijmerend naar buiten staar, terwijl ik ondertussen wat tik. Ik mis het zachte geroezemoes en de sfeer in zo’n tentje. Er lezen mis ik trouwens ook.

Naar een concert/festival

Nu de evenementenbranche op zijn gat ligt en er geen optreden meer mis, snak ik er misschien meer dan ooit naar. Ik hou van optreden, van de energie die door de zaal gaat, van meezingen met de band.

Reizen met de trein

Nog iets dat ik mis: reizen met de trein. Over het algemeen vind ik dat altijd best relaxed. Als het weer mag, ga ik zeker weer met de trein. Misschien koop ik wel een Spoordeelkaartje en reis ik van het ene naar het andere punt van Nederland, terwijl ik onderweg schrijf of zoiets.

Terwijl ik dit plaatje zie, denk ik ineens aan Kedeng, Kedeng van Guus Meeuwis… ‘Er schieten kilometers spoor onder me door…’
Naar mijn leescluppies

Ik mis het bespreken van een boek en elkaar irl zien. Hoe makkelijk het ook is digitaal en hoeveel geld het me ook scheelt, toch mis ik het echte contact. Het is een goede aanvulling, maar niet ideaal.

Misschien zijn het hele basale dingen en ik weet dat het best goed heb, vooral omdat ik op zich buiten corona ook veel tijd thuis doorbreng. Ik ben gezegend, dat weet ik, maar ik mis bovenstaande dingen gewoon heel erg. Het zijn de glitters, het is de confetti die het leven net even leuker maken.

Missen jullie ook dingen?

Eén gedachte over “ Wat ik ga doen als de Coronamaatregelen niet meer van kracht zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: