Week in woorden 4

Week in woorden 4

Ik heb besloten dat ik niet elke week een Week in woorden zal doen, maar alleen als ik zin heb of als ik bijvoorbeeld iets bijzonders gedaan heb.

Maandag

Ik begin deze week in het ziekenhuis. Vandaag hebben we een gesprek met de oncoloog die ons uitlegt waarom er een chemokuur zal worden gegeven, terwijl de lymfeklieren en de rest van de borsten schoon zijn. De oncoloog loopt een halfuur uit en zelfs na al die ziekenhuisbezoeken ben ik nog steeds niet gewend dat sommige mensen niet kunnen plannen.

Waarom ze het doen? Omdat mijn moeder een kankersoort heeft die groeit door eiwitten (of zoiets) en door chemo hopen ze de verkeerde cellen te ‘doden’. Daarnaast moet ze een jaar lang eiwitinjecties en bestralingen.

Daarna rij ik door naar de fietsenmaker, omdat ik een gebroken spaak ontdekt heb en ik wil weten hoeveel geld me dat gaat kosten. Alleen de fietsenmaker vindt dit een uitstekende week om op vakantie te zijn. Zucht. Volgende week maar een nieuwe poging dus.

In de avond probeer ik om te beginnen aan de herschrijf van mijn verhaal, maar ik bleef al steken bij het begin. Argh! Ik vind beginnen dus zo ontzettend moeilijk, blijkbaar ook als ik een verhaal al eens geschreven heb.

Vandaag lees ik Het huis op de heuvel uit dat ik uiteindelijk een bijzonder goed en tof boek vind en ik begin in Dingen die we zeker weten. Ook krijg ik een mailtje van Blossom Books dat Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld in de brievenbus ergens deze week in de brievenbus zal liggen. 

Ik vond Simon in de brievenbus deze week.

Dinsdag

Dinsdag is een dag waarin niets gebeurt en waarin niets opvalt. Zo’n standaard dag. ‘s middags ga ik naar de V&D en vis daar twee boeiende boeken uit de opruimbak: Makkelijk en Een alledaags verhaal over een allesomvattende liefde.

Ik doe nog een poging tot herschrijven, maar ik vind het nog steeds slecht en twijfel of mijn allereerste begin toch niet beter was.

Woensdag

Vandaag moet mijn moeder weer naar het ziekenhuis, dit keer voor een intake bij het UMC waar de bestralingen plaats zullen gaan vinden. We horen dat ze het minst aantal bestralingen krijgt: 16, want de kankercellen zaten niet aan de randen en dan is 16 voor nu genoeg. 21 en 23 zijn de andere opties.

Tijdens mijn werk krijg ik van een man op mijn kop, omdat ik mijn fiets niet tegen een bakstenen muur mag zetten. ‘Dan beschadigt de muur.’ Een beetje onzin als je het mij vraagt, want het is gewoon een standaardmuur, niets bijzonders. Om mij te helpen, heeft hij ook maar mijn fiets verplaatst. Ja, dank u, meneer. Ben ik erg blij mee.

Vandaag lees ik Dingen die we zeker weten uit, omdat ik veel te vroeg op mijn werk ben en ik begin in Makkelijk waar ik even in moet komen.

Ook verhoog ik mijn reading challenge naar 150 boeken, omdat dat stiekem het aantal is dat ik wil halen dit jaar. Aan het einde van deze week loop ik zelfs 2 boeken voor, dus dat is heel fijn. Dat zal ik nodig hebben, zeker in november. Ik verwacht dat ik dan niet zoveel lees namelijk. En tijdens Pinkpop ook niet.

Donderdag en vrijdag

Dit zijn ook bijzonder saaie dagen. Ik lees Makkelijk, krijg Simon in de brievenbus waar ik ook maar meteen aan begin en ik schrijf wat.

Dit is bijzonder vervelend …

Zaterdag

Zaterdag begint goed tot ik ineens een plof hoor als ik op de fiets zit. Verward kijk ik achterom. Is die posttas nou van mijn bagagedrager gevallen? Maar als ik beter kijk, zie ik dat mijn fietstas gescheurd is. Hij is volledig kapot. Fijn, want op deze manier kan ik geen kant meer op. Gelukkig kan ik mijn moeder bellen en terwijl die even oplet, rij ik terug naar het postdepot om een nieuwe fietstas te halen.

Gelukkig hebben we nog voorraad en ben ik een kwartiertje later klaar dan normaal. Maar evengoed mega vervelend.

‘s Avonds kijk ik Wie is de mol? en baal ik heel erg dat Cecile eruit is. Ze was zo leuk en ze is één van mijn mollen. Tijdens de excecutie huil ik een beetje, terwijl ik ‘Nooo! Mijn punten!’ roep naar de tv.

Note to self: op tijd je fietstas vervangen.

Vandaag lees ik ergens na twaalf uur (dus technisch gezien zondag) ‘s nachts Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld uit (Hij is leuk! Recensie komt volgende week) en begin meteen in het gewonnen boek Zand erover van Elsbeth Witt.

Ook Tom en Lucy vind ik in de brievenbus met een hele gave boekenlegger <3

Zondag

Zondag is gewoon een luie zondag. Marielle en ik besluiten dat we het hele weekend naar Pinkpop willen – als de line-up goed is dan -, omdat twintig februari de kaartjes te koop zullen zijn en weekendkaarten keihard gaan. Verder is er nog een klein drama in bloggersland en eigenlijk is dat niet meer dan een miscommunicatie.

Ook krijg ik het verhaal terug dat ik samen met Marielle schrijf, omdat zij haar hoofdstuk vanuit Zoë’s oogpunt af heeft (we schrijven om de beurt een hoofdstuk vanuit een eigen personage). Verhaal 4 van ons samen alweer. Wow!

En ik schrijf twee recensies en een blog over mijn soort van TBR voor februari. Ik ben benieuwd hoever ik kom.

Zand erover komt uit en ik begin aan de herlees van De verborgen universiteit, omdat deel 3 van deze serie als het goed is negen februari ein-de-lijk uitkomt en ik niets meer weet. Ik zit meteen weer in het verhaal.

Maandag

Vandaag zie ik wederom het ziekenhuis van binnen, omdat mijn moeder door de CT-scan moet om te bepalen waar ze moeten bestralen. Mijn baksteen van een boek gaat mee om de tijd te doden tijdens het wachten en tot mijn verrassing kan ik me uitstekend concentreren in het ziekenhuis.

Thuis pre-order ik Glass Sword en De verborgen universiteit deel 3 (hopelijk komen ze op tijd), stuur ik nog wat mailtjes om dingen te checken en worstel ik met mijn personages. Oftewel: ik schrijf nog een stuk verhaal.

Deze week ging het lezen dus meer dan goed, want ik las maar liefst vijf boeken uit: Het huis op de heuvel, Dingen die we zeker weten, Makkelijk, Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld en Zand erover.

Wow, hier sta ik zelf ook een beetje versteld van. Hopelijk gaat het deze week weer zo goed, maar dat denk ik niet. De verborgen universiteit deel 1 is tenslotte een dikke pil.

Eén gedachte over “Week in woorden 4

  1. Ik ben elke keer weer zo verbaasd hoe het jou lukt om zoveel boeken uit te lezen. Ik was/ben ook wel een leeswonder, maar volgens mij lees jij helemaal in een super tempo! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge