Week in woorden 10

Week in woorden 10

En weer een nieuwe Week in woorden. De afgelopen paar weken deed ik te weinig voor mijn gevoel om er veel over te kunnen schrijven, behalve dan het concert van The 1975 waar ik een verslag over schreef. Maar dat concert was te lang voor in een Week in woorden. Sinds dat concert staat hun muziek wel ineens op repeat, want wow. Zo tof live.  Maar deze week was weer lekker druk.

‘Potjandorie, ik raak steeds de tel kwijt! Wat is breien toch moeilijk!’

Dinsdag 5 april

Vandaag doe ik niet zoveel boeiends, behalve me druk maken. Het rooster op de site voor mijn werk klopt namelijk niet. Volgens die site moet ik op vrijdag folders bezorgen (dat is serieus nooit zo) en dan kan ik dus echt niet. Dus na een heleboel grijze haren rijker te zijn, blijkt dat het een fout is. Wel kom ik in mijn postwijk voor een afgesloten hal van een flat, omdat ze aan het renoveren zijn tot en met vrijdag. Dat betekent dus dat ik daar de rest van de week geen post meer hoef te bezorgen.

Een stukje van mijn novel van deze maand.

Verder schrijf ik bijna 3400 woorden aan mijn Camp NaNoWriMo-verhalen en lees ik een stukje in Blue Lily, Lily Blue. Op de een of andere manier kom ik voor geen meter verder in dit boek en dat terwijl het best leuk is. Ik ben heel bang dat ik een leesdipje heb. Nee! Dat kan ik echt niet gebruiken. Ik heb een gigantische hekel aan dat soort dipjes. Ik worstel me ook braaf door een paar hoofdstukken heen.

Verder geef ik pluizenbol.nl een nieuwe layout en een nieuw logo, want de vorige was eigenlijk maar tijdelijk. Ik wilde graag een ‘read more’, maar in mijn vorige theme kwam het niet zo mooi uit. Wel kloppen heel veel berichten nog niet, omdat alles eigenlijk opnieuw overgezet moet worden naar deze layout (qua plaatjes enzo), maar dat doe ik pas als het me bevalt.

Ook woensdag is zo’n saaie dag waarop er eigenlijk niets gebeurt, ik wat schrijf en me nog door wat hoofdstukken van mijn boek heen worstel. Het lezen gaat dus absoluut niet snel helaas. Ik doe nog een kleine poging met het herlezen van A court of thorns en roses voor de leesclub vrijdag, maar nope. Ook dat werkt niet.

En ik krijg een nieuw boek voor een recensie: Het boek van voorheen van Jen Minkman. Hier komt een recensie over online zodra ik het boek gelezen heb. Ben heel benieuwd, want ik hoor goede verhalen.

Kijk dan hoe mooi deze cover is!

Donderdag 7 april
Vandaag is het werk erg zwaar, want die beloofde folders heb ik vandaag wel. Gelukkig in één van de twee wijken. Sommige collega’s hebben helaas pech. Ik heb het alleen met de regen. Ik heb echt geen hekel aan regen (hou er soms zelfs van), maar werken in de regen is echt niet fijn. Helemaal niet als het halve hagelbuien zijn.

Blijkbaar zijn mijn grijze gympen ook een reden om me aan te spreken, want ik heb serieus met die aan al een paar keer de vraag gehad of ik ze nieuw heb. Met anderen nog nooit en ook niet bij de zwarte en donkerrode die ik op dezelfde dag kocht. Misschien vinden ze die niet mooi, haha.

Ook gaat mijn moeder voor de derde keer naar het ziekenhuis voor haar chemo-kuur. Ze is er drie weken geleden mee begonnen en voelt zich eigenlijk prima, al is ze wel moe. Maar toch. Ze is deze week zelfs alweer een paar halve dagen op haar werk geweest.

Ik worstel met mijn personages, maar ik schrijf toch wat aan mijn verhaal. Verder lees ik nog wat in Blue Lily, Lily Blue die eindelijk bijna uit is. Ook komt vandaag het boek In het spoor van de eclips van uitgeverij Gottmer binnen. Alleen de cover is al zo tof! Ik ben ook echt heel benieuwd naar de rest van dit verhaal.

Vrijdag 8 april

Het is vrijdag 8 april en dat betekent: tijd voor de leesclub van A court of thorns and roses/Hof van doorns en rozen. Omdat ik dit boek heel erg goed vond, reis ik af naar het zuiden van het land. Ik was zo benieuwd naar wat iedereen van het boek vond.

Zeker nadat ze er in België niet zo te spreken over waren geweest. Zou dat ook voor ons Nederlanders gelden? Nope, wij vonden het boek duidelijk een stuk beter. Ik heb ook eigenlijk tijdens de leesclub niet echt commentaar of kritiek gehoord op het boek, iedereen vond het eigenlijk goed. Er volgt nog een langer verslag over deze bijeenkomst.

Ik koop trouwens ook nog een boek, Graceling van Kristin Cashore. Ik ken het boek niet echt, maar de achterkant klinkt heel tof. Vandaag begin ik in het boek Het boek van voorheen van Jen Minkman en dat lees ik razendsnel uit. Namelijk iets na twaalf uur is het boek uit. Uiteraard komt hier ook nog een recensie van. Het boek is vanaf 30 april trouwens te koop.

Zaterdag 9 april
En dan is het zaterdag 9 april. Een dag die ik al een maand geblokt had in mijn agenda. ‘s Morgens ga ik namelijk opnieuw naar het zuiden van Nederland om een bride to be te verrassen. Mariëlle krijgt vandaag namelijk haar vrijgezellenfeestje.
Ze had gehoopt dat ik me zou verspreken in een groepsapp, maar helaas (voor haar) versprak ik me niet, haha. Wel bijna, want ik heb me vaak genoeg in moeten houden met opmerkingen. Gelukkig hoefde het na vandaag niet meer en kan ik nu weer vrijuit praten, haha.

De flessen met structureverf


Nadat we Mariëlle in een prachtoutfit (witte jurk, roze beenwarmers, een prachtige roze met groene pruik en een sjerp) hebben gehesen gaan we op weg naar ons eerste ding: Een workshop Structure verven. We mogen kiezen tussen twee flessen of een vaas. Ik kies voor de flessen, al is het kiezen wel lastig. Het is onverwacht leuk en misschien ga ik het nog weleens vaker doen. Helaas ontdek ik na de workshop wel dat de verf van mijn flessen wat beschadigd is en er is afgegaan.

Na de workshop gaan we heksengrillen, iets dat ik nog niet kende. Het is een soort gourmetten, maar dan in een pan in plaats van allemaal losse pannetjes. Als we onze magen vol hebben, gaan we terug naar het huis van Mariëlle. Daar is ook het vrijgezellenfeest van de mannen inmiddels aangekomen en daar hangen we nog wat rond voor we uitgaan. In de kroeg krijgt ze nog wat opdrachten, maar die heeft ze na vijf minuten allemaal al gedaan, haha. Uiteindelijk dansen we, gaan we los op Psycho van Muse en lig ik rond half 4 ‘s nachts in mijn bed.

Zondag 10 april
Weken geleden spraken we af dat we vandaag zouden gaan winkelen, maar Mariëlle wist natuurlijk niet dat dit niet het beste idee was, haha. Uiteindelijk komt er van winkelen dan ook niets, omdat we een beetje brak zijn en hangen we rond bij haar thuis met de hapjes die de vorige avond over gebleven zijn en twee andere vrienden.  

Zo’n gave cover <3

Rond vijf uur stap ik op de bus en overvolle trein om terug naar huis te gaan waar ik eindelijk Wink Poppy Midnight op de mat vind. En ik begin vandaag in How to love, een boek dat al best een tijdje op mijn TBR staat, maar ik steeds niet kies. Nu wel. Ik moet wennen aan de schrijfstijl, maar ik vind het best een lekker wegleesboek.

Ik vind dit briefje in het boek. Superleuk! Dat moet iemand er bij Waterstones ingestopt hebben. Nog toffer: er staat ook een e-mailadres op, dus ik heb laten weten dat ik het briefje gevonden heb.

Maandag 11 april
Maandag is een dag om even bij te komen. Ik ben nog steeds een beetje brak en ik heb vooral spierpijn in mijn benen. Misschien heb ik zaterdag dan toch teveel gedanst? Voor zover je mijn dansen dansen kunt noemen, maar goed.

Op maandag doe ik het rustig aan. Ik ruim mijn kamer op, maak blogs af en schrijf voor Camp NaNoWriMo. Dat heb ik dit weekend natuurlijk ook helemaal niet gedaan en moet wel gebeuren. Ik heb besloten om mijn doel te verhogen. Voor nu naar dertigduizend, maar eigenlijk wil ik toch gewoon die vijftigduizend woorden.

Ook verpot ik vandaag mijn moestuinplantjes zo voorzichtig mogelijk. Ik heb geen idee of ik het goed gedaan heb en of ze nu wel blijven leven. Vorig jaar heb ik nauwelijks plantjes boven de grond gekregen, dus ik ben heel benieuwd. Dit stadium heb ik vorig jaar niet echt gehad. Nog niet allemaal zijn ze groot genoeg en ik heb niet voor allemaal emmers. Gelukkig zijn dit organische potjes die vergaan. Ik ga zien of ik dit jaar groene vingers ontwikkeld heb. En binnenkort krijg ik nog meer plantjes, dus als het niet lukt, kan ik een nieuwe poging wagen.

Voor de verandering was het een drukke week waarin ik best veel gedaan heb.

Gelezen boeken: Blue Lily, Lily Blue, Het boek van voorheen, How to love (in begonnen, maar nog niet uit)
Gekregen boeken: In het spoor van de eclips (recensie-exemplaar), The glittering court, Wink Poppy Midnight, Graceling, Een tweede kans (ebook, recensie-exemplaar), Het boek van voorheen (ebook, een recensie-exemplaar)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: