Week in woorden 11

Week in woorden 11

En alweer een nieuwe Week in woorden. Deze week deed ik veel, maar tegelijkertijd ook weer niet zoveel. Logisch? Nee, niet echt. In dit overzichtje vind je een beetje wat ik deze week deed.

Dinsdag en woensdag
Allebei de dagen, dinsdag en woensdag, doe ik eigenlijk niets bijzonders. Wel lees ik How to love? uit, net als het korte verhaal Een tweede kans. Ik begin in In het spoor van de eclips die ik ook sneller dan verwacht uitlees.

Schrijven doe ik bijna niet.

Donderdag
Vandaag begin ik in het boek Ugly en het laat me niet meer los. Het is zelfs zo erg dat ik het binnen 24 uur uitlees, omdat ik gewoon moet weten hoe het afloopt. Ik kan het niet wegleggen tot het uit is en dat lukt.

Verder schiet het schrijven erbij in, maar vandaag schrijf ik wel wat. De tweede week wordt bij NaNoWriMo altijd hellweek genoemd en dat klopt best aardig, want dat is het wel een beetje deze week voor mij.

Het is druk op de YA-avond

Vrijdag
Vanavond is de YA-avond bij boekhandel Haasbeek in Alphen a/d Rijn en daardoor stap ik voor de verandering weer eens in de trein op een vrijdagavond. Ik ga samen met Mariëlle die weet waar de boekhandel is en we komen ruim op tijd binnenwandelen.

We spreken met mensen, volgen een schrijfworkshop over het begrip Show don’t tell en die over bloggen. Ik win zelfs nog een boek! Aan het eind van de avond krijgen we allemaal een goedgevulde goodiebag mee met boekenleggers, buttons, boekjes en zelfs een kleurboek. Maar hier heb je al over kunnen lezen in mijn lange verslag.

Helaas werkt de NS minder mee en heb ik twee keer vijf minuten vertraging. Gelukkig heb ik een tof boek mee om in te beginnen. Ik begin in Wink. Poppy. Midnight, omdat ik heel nieuwsgierig ben naar dit boek.

Staat mooi zo toch?

Zaterdag
Vandaag komt Blossom Books langs in mijn dorp om het boek De afstand tussen jou en mij. De hoofdpersoon doet een lange hike/voettocht en Blossom Books vond dat wel een goed idee om 25 kilometer te lopen om het boek aan te bieden bij verschillende boekhandels.

Ook Kramer & Van Doorn is één van die boekhandels. Laat dat nou net heel dichtbij zijn en ik besluit om voor mijn werk even langs te gaan om de meiden succes te wensen. En het kan precies voor mijn werk. Dus ik trotseer de regenbui om even support aan te bieden voor ik ga werken.

Ik lees nog een stukje in Wink. Poppy. Midnight, ik schrijf een paar blogs en ik schrijf nog wat aan mijn Camp NaNoWriMo. Hopelijk wordt dat morgen nog meer, want ik heb het toch wel een beetje nodig. Ik begin een beetje achter te lopen.

Zondag
Vandaag is een rustige dag. Ik besluit mijn doel bij Camp te verhogen naar 50.000 woorden. Ik zat te grappen dat ik achterliep, maar als ik mijn doel verhoog, blijk ik dus echt achter te lopen. Woeps! Ik loop inmiddels dus ruim 5000 woorden achter. Aan het eind van vandaag loop ik nog 1500 woorden achter, maar goed, dat is nog in te halen.

En ik weet niet waar mijn internet last van heeft, maar het is de laatste tijd zo ontzettend traag en vervelend bezig. Beetje jammer dit. Dat maakt bloggen niet echt fijn en ook Skype doet het daardoor best slecht ineens.

Ook twijfel ik in welk boek ik moet beginnen nadat ik Wink. Poppy. Midnight uit heb. Ik vraag hulp en kom uiteindelijk op Switched van Amanda Hocking. In het begin trekt het boek me niet zo, maar hoe langer ik doorlees, hoe beter het wordt.

Ondertussen begin ik steeds meer zin te krijgen in YALfest dat precies over een week is. Het klinkt zo tof, dus ik ben heel benieuwd!

Maandag
Ik lees nog een stukje, ik schrijf een blogpost die ik besluit om toch niet te publiceren en ik haal mijn achterstand in. Ik ben nu dus op schema voor de 50.000 woorden. Het is ook de bedoeling dat het zo blijft, maar je weet het nooit.

Ik laat nogal eens een boek drukken (bij Lulu) en ik zag dat er weer vier dagen geen verzendkosten zijn, dus ik besloot om meteen mijn verhaal in een boekvorm te gieten. Ik vind herschrijven op die manier een stuk gemakkelijker en het is goedkoper dan printen. Het afdrukken bij Lulu kost zo’n zeven euro en dan heb je er ook nog een kaft omheen.

Uitgelezen boeken deze week: Wink. Poppy. Midnight en Ugly.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: