Hoe 4 blogs per week bevalt

Hoe 4 blogs per week bevalt

Een tijd geleden ben ik teruggegaan naar minimaal 4 dagen blogs. Op zondag, maandag, woensdag en vrijdag vind je hier dus ook netjes een geschreven stukje tekst. Eerder was mijn minimum 5 dagen, maar ik had geen zin meer in bloggen. Ik had steeds blogdipjes en je moet maar net dingen weten om al die dagen te vullen.

Nu had ik eerder natuurlijk altijd 3 recensies, maar dat ging de laatste paar maanden ook niet helemaal goed. Inmiddels zit ik weer in de leesflow, dus het gaat weer wat beter, maar nog steeds niet helemaal lekker. Ik zag op tegen het bloggen en dat is niet wat ik wil doen als het om een hobby gaat. Dus ik koos voor 4 blogs per week, om mezelf stress te besparen. Vandaag lees je hoe dat bevalt.

Voor wie moet zoveel eigenlijk?

Voor er misverstanden ontstaan: ik houd van bloggen en ben voorlopig zeker nog niet van plan om te stoppen. Ik blog al zo’n veertien jaar, dus het is inmiddels een deel van mijn leven. Soms blog ik wat meer, soms wat minder. Op pluizenbol.nl is het waar het begon. Het was mijn eerste domeinnaam (inmiddels zijn we er 7 verder) en heeft toch wel een beetje nostalgie. Ik houd ervan om een goed blog in elkaar te draaien met mooie plaatjes of om mijn mening over een boek te verkondigen.

Ik houd ervan om een goed blog in elkaar te draaien met mooie plaatjes of om mijn mening over een boek te verkondigen.

Maar iets waar ik me in 2019 niet meer bezig wil houden, is het feit ‘dat het zo hoort’. Meer en meer bloggers gaan minder schrijven of stoppen in sommige gevallen zelfs helemaal, omdat ze geen zin meer hebben. Bloggers die geld verdienen met blogs vinden 4 blogs per week al veel (niet iedereen uiteraard). En voor mij is het een hobby. Ik krijg soms recensieboeken, maar 90% van mijn boeken koop ik zelf. En dat is verder helemaal prima, want ik koop graag boeken.

Wat ik niet graag doe, is stress hebben over een hobby. Ik schrijf op deze blog bijna al 5 jaar lang blogs over alles dat met boeken te maken heeft. In de loop der jaren heb ik dingen laten vallen, zoals wat er elke maand verschijnt. Gewoon, omdat zoveel andere blogs het al doen en er dus genoeg bronnen zijn. En omdat ik zelf het overzicht verlies bij zoiets, want er komt elke maand zoveel uit.

Het bevalt me prima

Die 4 dagen blogs zorgen ervoor dat ik nu best een aardige voorraad heb en best een week vrij kan nemen van het schrijven – en ik denk dat ik dat binnenkort ook eens ga doen, want dat is lang geleden. Zeker nu ik begonnen ben (als ik dit schrijf, moet ik nog beginnen) aan de herschrijf van Verwilderd, waarvan het de bedoeling is dat ‘ie in augustus uitkomt.

Daarnaast zorgt het voor net iets meer lucht en is het makkelijker om een weekje wat minder te schrijven. Elke dag een blog is bijvoorbeeld leuk, maar voor mij absoluut niet haalbaar. 4 voelt nu als het goede aantal en meer mag altijd, maar ik ga er niet meer over stressen. Bloggen is leuk en dat moet het ook blijven.

Heb jij weleens stress over een hobby?

Eén gedachte over “Hoe 4 blogs per week bevalt

  1. Ik zou soms zo veel willen doen in zo weinig tijd! Ik naai graag, dus dan stress ik dat er nog wat stofjes liggen te wachten op mij. Ik lees graag, die tbr oh my god. En nu blog ik ook sinds januari! Ik plaats nu iedere woensdag en zondag een artikel online maar ik ben misschien van plan om dit op te schroeven naar per 3 per week omdat het mij wel bevalt namelijk. Moet het nog allemaal eventjes bekijken 🙂
    Céline onlangs geplaatst…Harry Potter en de andere gehypte boeken die ik nooit (uit)lasMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: