Project 365: 365 brieven

Project 365: 365 brieven

Het was 29 december toen me een idee voor een brief te binnen schoot. Eentje die ik nooit zou versturen, maar die ik toch wel op papier wilde hebben staan. Niet dát ik hem ook echt geschreven heb, maar dat is een ander verhaal. En ik besloot dat het mijn nieuwe project moest worden: elke dag een brief schrijven, 365 dagen lang.

Project 365
Dit is niet mijn eerste project dat ik een jaar lang doe, want ik heb al eerder 365 vierkantjes gehaakt waar een hele mooie deken uit voort is gekomen. En ik heb een jaar lang foto’s gemaakt.

Dit werd uiteindelijk (een stukje van) de deken.

Ook heb ik nog wat mislukte projecten gedaan die ik na een bepaald moment gewoon vergat of die ik toch niet zo vond.
Ik denk weleens dat de beste ideeen spontaan komen en dat dat de dingen zijn die ik het langste volhoud. Maar misschien is dat helemaal niet zo en ligt dat gewoon aan mij. Misschien ben ik gewoon raar, haha.

‘Angst is gewoon stom, vooral als je het de kans geeft om te groeien. Als je het laat groeien, dan wordt het van een mug een olifant. Een pikzwarte die niet lief is zoals Dombo, maar eentje die zich in de schaduwen verstopt en bovenop je springt als je langsloopt. Die dat altijd onverwacht doet zonder bang te zijn dat hij je verplettert. Dat wil hij, de angst. Je zo plat maken als een dubbeltje.’ – 3 januari, Schaduwolifant

Goed op weg
Inmiddels zijn we al 28 dagen op weg in het jaar (goed, als ik dit schrijf wat minder) en het gaat goed. Ik vind mijn 365 project nog steeds leuk, al schrijft het op de een dag sneller dan op de andere dag en vind ik het soms ook lastig om elke dag weer een nieuw iemand te bedenken aan wie ik iets kwijt wil.

En ik heb niet elke dag om het over te typen en het op Tumblr te zetten. Mocht je me willen volgen dan kan dat hier. Mocht je je herkennen in een brief, dan zou het kunnen. Of op toeval berusten.

Niet versturen
Iemand vroeg me of ik de brieven ook ga versturen, maar dat ben niet van plan, want dan kan ik niet meer vrij zeggen wat ik wil zeggen en voelt het of ik dingen af moet gaan zwakken als ik dat niet wil en daar heb ik geen zin in.

Eén gedachte over “Project 365: 365 brieven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: