Recensie: Levana

Recensie: Levana

Recensie: LevanaLevana
ISBN: 9789020678871
Series: The Lunar Chronicles #3.5
Uitgever: Blossom Books
Publicatiedatum: 27 januari 2015
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal bladzijdes: 175
Goodreads

In this stunning bridge book between Cress and Winter in the bestselling Lunar Chronicles, Queen Levana’s story is finally told.

Mirror, mirror on the wall,
Who is the fairest of them all?

Fans of the Lunar Chronicles know Queen Levana as a ruler who uses her “glamour” to gain power. But long before she crossed paths with Cinder, Scarlet, and Cress, Levana lived a very different story – a story that has never been told . . . until now.

Marissa Meyer spins yet another unforgettable tale about love and war, deceit, and death. This extraordinary book includes full-color art and an excerpt from Winter, the next book in the Lunar Chronicles series.

In deze recensie zitten spoilers voor Cinder, Scarlet, Cress en Winter.

Levana is deel 4.5 in de Lunar Chronicles serie. Officieel hoor je hem tussen Cress en Winter te lezen, maar ik deed dat niet. Ik lees sowieso zelden tussendelen, maar iedereen sprak altijd vol lof over Levana en dat het boek echt een aanvulling is. Dus toen iemand tegen me zei dat hij op Storytel stond, besloot ik om hem te luisteren. Het was heel iets anders dan de feelgood ervoor, maar ik wissel nogal graag van genre.

Door de Lunar Chronicles had ik natuurlijk al een beeld van Levana en was ze voor mij toch echt wel een vijand. Toch vind ik het altijd leuk als vijanden niet zo zwart-wit zijn als mensen denken dat ze zijn. Niemand is 100% goed of slecht en ik vind het altijd mooi om dat te zien. Bij zowel goede mensen als bij de slechte. Niemand is dat, dus ook in boeken niet.

Ik vind het altijd leuk als vijanden niet zo zwart-wit zijn

En Levana is daar een goed voorbeeld van. Natuurlijk krijg je het deels wel mee in de andere boeken, maar niet het exacte verhaal en vooral Levana’s achtergrond niet. Dat vond ik vooral erg interessant aan dit boek. Je komt te weten hoe ze was als puber, maar ook als oudere vrouw en wat ze gedaan heeft. Daarnaast zie je waarom ze dingen doet zoals ze ze doet en waarom ze voor haar gerechtvaardigd zijn.

Heb ik er spijt van dat ik hem nu pas las en niet voor Winter? Nee, dat niet. Het was best een leuk boekje, maar zonder was de serie ook compleet geweest. Maar wat ik al zei: ik ben meestal niet zo voor halve delen, tenzij het echt noodzakelijk is. Wel denk ik dat sommige gebeurtenissen in Winter dan een minder heftig effect gehad hadden. Nu waren het echt plotwendingen die ik niet aan zag komen, maar in Levana worden ze al deels genoemd.

Toch vond ik Levana wel vermakelijk en als je de Lunar Chronicles dan toch leest, dan zou ik Levana wel meenemen. Het boek is niet los te lezen, dus je moet wel op zijn minst de eerste drie boeken hebben gelezen.

Van mij krijgt Levana 3 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: