Recensie: Read with Pride

Recensie: Read with Pride

Recensie: Read with PrideRead with Pride
ISBN: 9781444949254
Publicatiedatum: 28 mei 2020
Aantal bladzijdes: 400
Goodreads

The much anticipated second book in The Paper & Hearts Society series by Booktuber Lucy Powrie. Will you be the next recruit for The Paper & Hearts Society book club? For fans of Holly Smale and Super Awkward.

Olivia Santos is excited for her last year at secondary school. But when a parent complains about LGBTQ+ content in one of the books, the library implements a new policy for withdrawing books. Olivia is distraught - she's demisexual and knows how important it is for all readers to see themselves represented.

Luckily, she's the mastermind behind The Paper & Hearts Society book club, and she knows exactly what to do: start a new club, find ways of evading the system, and change the policy for good!

With two book clubs to run, exams to prepare for, and a girlfriend, just how long will it be before Olivia burns out? After all, creating a book club and trying to get the #ReadWithPride hashtag to get noticed is going to take a lot of energy.

Sometimes, when you're in too deep, it's up to your friends to look out for you...

Read with Pride is het tweede deel in de serie over de Paper & Hearts Society leesclub. Waar in deel 1, The Paper & Hearts Society, Tabby centraal staat, gaat het tweede deel over Olivia. Je maakt als lezer al kennis met Olivia in het eerste boek. Daar vond ik haar een tof personage en ik had dus ook heel veel zin om aan dit boek te beginnen. Mijn verwachtingen waren ook echt wel hooggespannen.

Maar om eerlijk te zijn viel het boek me een beetje tegen. Ik had best wat moeite om door Read with Pride heen te komen. Dit had ik bij het eerste deel ook wel, maar toen had ik een leesdip. Bij het herlezen ging het een stuk vlotter. Ik las overigens tussendoor ook twee boeken (maar dat moest, want die hadden voorrang). Maar ik vond Read with Pride best lastig weglezen.

En ik weet niet goed waarom ik het boek wat matig vond. Het was niet slecht, dat niet. En ik heb me ook echt wel vermaakt, maar ik miste gewoon de connectie met de personages dit keer ofzo. Ik vond Olivia misschien leuker als bijpersonage dan als hoofdpersonage. Ik kon me veel meer herkennen in Tabby dan in Olivia. Nu hoef ik me niet altijd per se te herkennen in een personage, maar met Olivia had ik gewoon niet die klik. Ze was mijn personage niet. Wat wel leuk is, is dat iedereen uit The Paper & Hearts Society ook terug komt in Read with Pride.

Mijn verwachtingen waren ook echt wel hooggespannen.

Daarnaast vond ik het einde best afgeraffeld. Toen gebeurde er best veel en er bepaalde dingen – die ik overigens wel al lang en breed aan zag komen – in twee bladzijdes besproken en opgelost. De balans was mij voor een beetje zoek, want het midden leek ellenlang te zijn. Ik snap deels waarom, want je ziet de opbouw naar bepaalde gebeurtenissen wel, maar dat voelde te lang voor mij.

Wat ik wel heel goed vind is dat dit boek uitstraalt – en de titel – dat alle boeken ertoe doen en dat iedereen een boek moet hebben waar hij zich in kan herkennen. Daarnaast zit er behoorlijk wat diversiteit in. Er zijn homoseksuele personages, Olivia is demiseksueel, er zit een transgender in, maar ook allies van LGBTQ+-gemeenschap. En Read with Pride is een goed uitgekozen titel, denk ik. Je moet je nooit schamen om wat je leest (en wie je bent). Het boek heeft wat betreft een hele positieve boodschap. En het is leuk dat boeken er zo belangrijk in zijn, hehe. Er worden ook meerdere genoemd die echt bestaan.

Daarnaast zit er ook het ‘burn-out bij jongeren’ thema in. ook dat vond ik goed gedaan, want volgens mij hebben ontzettend veel jongeren hiermee te maken. Veel die ertegenaan zitten of het al hebben. Het kan op iedere leeftijd, dus ik vind het goed dat het terugkomt in YA-boeken.

Read with Pride was voor mij een oké-boek, maar het kon niet de verwachtingen waarmaken die ik had. Wel heeft het een goede boodschap en vind ik het ook tof dat er diversiteit in zit. Het is echt een Contemporary-boek. En ook is het het tweede deel in een serie. Ik zou deel 1 ook zeker lezen.

Van mij krijgt Read with Pride 3.5 ster. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: