Recensie: Him

Recensie: Him

Recensie: HimHim
ISBN: 9781942444077
Auteur: Elle Kennedy, Sarina Bowen
Series: Him #1
Uitgever: Rennie Road Books
Publicatiedatum: 28 juli 2015
Genres: LGBTQ, New Adult
Aantal bladzijdes: 360
Goodreads

They don’t play for the same team. Or do they?

Jamie Canning has never been able to figure out how he lost his closest friend. Four years ago, his tattooed, wise-cracking, rule-breaking roommate cut him off without an explanation. So what if things got a little weird on the last night of hockey camp the summer they were eighteen? It was just a little drunken foolishness. Nobody died.

Ryan Wesley’s biggest regret is coaxing his very straight friend into a bet that pushed the boundaries of their relationship. Now, with their college teams set to face off at the national championship, he’ll finally get a chance to apologize. But all it takes is one look at his longtime crush, and the ache is stronger than ever.

Jamie has waited a long time for answers, but walks away with only more questions—can one night of sex ruin a friendship? If not, how about six more weeks of it? When Wesley turns up to coach alongside Jamie for one more hot summer at camp, Jamie has a few things to discover about his old friend... and a big one to learn about himself.

Warning: contains sexual situations, skinnydipping, shenanigans in an SUV and proof that coming out to your family on social media is a dicey proposition.

Ik had dit boek al jaren op mijn ereader staan. Nou ja, niet op mijn huidige, want ik kocht hem destijds voor op mijn Kobo en die heb ik minstens al drie jaar niet meer, dus kun je nagaan. Ik kocht het boek vooral vanwege de auteurs. Sarina Bowen en Elle Kennedy vind ik allebei goede auteurs, al bleef dit boek staan en las ik het nooit. Tot er besloten werd om Him bij een leesclub te lezen. En hoewel het niet helemaal mijn ding is, begin ik op zijn minst altijd aan het besproken boek.

En zo ook dit keer. Ik had weinig verwachtingen, want het boek trok me gewoon niet zo. En ik weet hoe dat komt. Om de simpele reden dat het over twee mannen gaat. Begrijp me niet verkeerd, ik ben absoluut niet tegen relaties met iemand van hetzelfde geslacht en ik vind erover lezen ook niet erg, maar het is gewoon niet mijn ding. Zelf vind ik een man en een vrouw of twee vrouwen op de een of andere manier gewoon fijner voor mezelf. Wel is het fijn dat dit soort boeken er ook zijn, want liefde is natuurlijk niet voorbehouden aan alleen de man-vrouw combinatie. In New Adult zie je het nog niet zo veel.

Wat ik ook tof vind is dat ze gekozen hebben voor ijshockey. Ik kan me zo voorstellen dat bij dat soort sporten (en voetbal) het behoorlijk lastig is als je op mannen valt en dat het nog lastiger is om ervoor uit te komen. Dat komt overigens niet heel erg aan bod in dit boek, maar ik gok dat dat in het tweede deel gebeurt. Echt onverwachte plotwendingen zitten er niet echt in, vind ik, maar ik miste ze verder ook niet.

Er zit humor in Him en het is lekker vlot geschreven

Was het daardoor een slecht boek? Nee, dat absoluut niet. Er zit humor in en het is lekker vlot geschreven. Al las ik het ene hoofdstuk wel gemakkelijker weg dan het andere. Per hoofdstuk wordt trouwens gewisseld van personage. Zowel Wesley – die Ryan heet, maar die ze altijd Wesley noemen – als Jamie komt aan het woord en dat vond ik fijn, want daardoor leer je beide mannen goed kennen.

Zelf vond ik Wesley de leukste van de twee. Wat ik trouwens wel wat raar vind is dat ze Wesley bij zijn achternaam noemen en zelden Ryan en dat ze Jamie nooit bij zijn achternaam noemen en altijd Jamie zeggen. Ik snap dat ze dat meer in de sport, maar waarom bij de een wel en bij de ander niet?

Him is een romantisch boek tussen twee mannen. Daar moet je wel van houden, want het is net even anders. Ik vond Him best een oké-boek en er zit humor en vaart in. Het was simpelweg niet mijn boek.

Van mij krijgt Him 3 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: