Recensie: Truth or Dance

Recensie: Truth or Dance

Recensie: Truth or DanceTruth or Dance
ISBN: 9789044834116
Uitgever: Clavis
Publicatiedatum: 21 september 2018
Genres: Young Adult Thriller
Aantal bladzijdes: 285
Goodreads

Hoe ver ga jij voor je danscarrière?

Truth or Dance. Zo heet de groepschat waar ballerina’s India, Lisa, Nikki en Zoë opeens aan worden toegevoegd. De meiden denken dat het een schoolproject is, waarbij ze door opdrachten uit te voeren kans maken op de hoofdrol in de eindvoorstelling van het conservatorium. Maar de opdrachten van Truth or Dance zijn bizar en soms zelfs ronduit gevaarlijk. De vriendinnen willen niets liever dan dansen, maar zijn ze bereid om daarvoor hun vriendschap op het spel te zetten? En misschien zelfs over lijken te gaan?

Het eerste mysterieuze en zenuwslopende deel van ‘Truth or Dance’, een trilogie over de duistere kanten van de balletwereld. Voor young adults.

Truth or Dance is het eerste deel in een Young Adult trilogie serie over vier meisjes die er alles voor over hebben om van dansen hun leven en hun werk te maken. Maar het is een thriller, dus het gaat uiteraard niet zoals verwacht.

Ik had de serie al meermaals voorbij zien komen, maar omdat er geen ebooks van zijn, liet ik ze gaan. Tot ik lid van de bieb werd en ik op die manier de boeken toch zou kunnen lenen. Wat niet helemaal opgaat, want om de een of andere vage reden hebben ze het tweede deel niet. Vind ik heel apart maar ik ben er inmiddels achter dat bibliotheken vaker een vreemd denkwijze hebben.

In Truth or Dance draait het om India, Lisa, Nikki en Zoë die aan de groepsalp Truth or Dance worden toegevoegd en allerlei opdrachten moeten uitvoeren. Het doet me een beetje denken aan Pretty Little Liars, al vond ik het daar nogal vergezocht wie A is. Hopelijk is dat hier minder. Want je weet aan het einde van het boek niet wie achter Truth or Dance zit. Je ziet wel een stukje vanuit die persoon, maar wie het is? Niemand die het weet. Ik ben echt heel benieuwd.

Truth or Dance leest in een ruk weg en je blijft lezen

Ik heb zelf de elegantie van een olifant, dus mij zul je niet snel meer zien dansen, al heb ik het als kind gedaan en vond ik het heerlijk. Ik bakte er overigens niets van, maar ik had plezier. Maar ik vind dansseries en dansfilms wel altijd heel tof, ik hou daar wel van. Helemaal als er drama enzo bij zit. Dat is in dit boek ook zeker.

 

Truth or Dance is een Young Adult thriller en dat merk je ook echt wel aan de manier waarop het geschreven is. Het leest in een ruk weg en je blijft lezen. Ik begon erin en sloeg hem om 2 uur in de nacht dicht. Dat kwam vooral omdat ik niet kon slapen overigens.

Het hele verhaal wordt verteld vanuit India. Haar karakter is best oké en ik vind het tof dat ze bij de diverse personages hoort, al vond ik haar wel wat vlak blijven. Je merkt dat het verhaal meer pootgericht is dan personagegericht. Dat is niet erg, dat is meestal bij een thriller. Maar daardoor bleef ze voor mij vlakker. Overigens leefde ik wel met haar mee.

Truth of Dance is een prima YA-thriller en een eerste deel in een serie met een vlotte schrijfstijl en een interessant thema. Ik ben ook benieuwd naar het tweede deel, maar die moet ik eerst nog in een bieb zien te vinden.

Van mij krijgt Truth or Dance 3.5 ster

Eén gedachte over “ Recensie: Truth or Dance

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: