Recensie You Say it First

Recensie You Say it First

Recensie You Say it FirstYou Say it First
ISBN: 9780062674128
Auteur: Katie Cotugno
Publicatiedatum: 16 juni 2020
Aantal bladzijdes: 368
Goodreads

Meg has her entire life set up perfectly: her boyfriend Mason is sweet and supportive, she and her best friend Emily plan to head to Cornell together in the fall, and she even finds time to clock shifts phonebanking at a voter registration call center in her Philadelphia suburb. But everything changes when one of those calls connects her to a stranger from small-town Ohio, who gets under her skin from the moment he picks up the phone.

Colby is stuck in a rut, reeling from a family tragedy and working a dead-end job—unsure what his future holds, or if he even cares. The last thing he has time for is some privileged rich girl preaching the sanctity of the political process. So he says the worst thing he can think of and hangs up.

But things don’t end there.…

That night on the phone winds up being the first in a series of candid, sometimes heated, always surprising conversations that lead to a long-distance friendship and then—slowly—to something more. Across state lines and phone lines, Meg and Colby form a once-in-a-lifetime connection. But in the end, are they just too different to make it work?

You Say It First is a propulsive, layered novel about how sometimes the person who has the least in common with us can be the one who changes us most.

Ik had best veel zin om You Say it First te luisteren – want ik luisterde hem – en had ook best hoge verwachtingen. Ik heb al vaker boeken van Katie Cotugno gelezen en die vond ik eigenlijk altijd wel leuk. Dus ik ging er vanuit dat het bij deze ook wel zo zou zijn. Ik heb er eigenlijk niet eens over getwijfeld.

Misschien dat het daarom een teleurstelling was toen ik You Say it First helemaal niet zo bleek te vinden. Het verhaal kabbelt erg voor mijn gevoel en ik had eigenlijk ook maar weinig zin om te luisteren. Ik vond het eigenlijk gewoon saai. In het begin dacht ik dat ik moest wennen, maar toen ik in het midden nog niet echt in het verhaal zat, wist ik dat dit niet mijn boek zou zijn. En daar is niets mis mee. Dat kan gebeuren. Jammer, maar helaas. Ik raakte in dit boek trouwens ook constant de draad kwijt en moest en dan weer een stukje terug om te weten waar het ook alweer over ging. Ik geloof dat het lang geleden is dat ik dat gehad heb bij een boek.

Ik heb al vaker boeken van Katie Cotugno gelezen en die vond ik eigenlijk altijd wel leuk.

Misschien had het ook te maken met het feit dat ik niet zoveel kon met de personages. Het verhaal wordt verteld vanuit Meg en Colby. Meestal ben ik wel van vertellen uit twee oogpunten zodat je meer begrip krijgt voor de ander en die beter leert kennen. Dat was hier ook wel het geval. En ik denk ook zeker dat zonder Colby’s oogpunt ik het helemaal een matig boek gevonden zou hebben. Maar ik had geen klik met de personages. Meg vond ik eigenlijk gewoon een zeur en Colby iemand die moeilijk doet over dingen waar je helemaal niet moeilijk over zou hoeven doen.

You Say it First is echt een contemporary YA-boek, dus daar moet je wel van houden. Er gebeurt niet zo heel veel spannends, het overgrote merendeel kun je al aan zien komen. Normaal is dat niet erg, maar bij dit boek vond ik het wel echt een minpunt. You Say it First was niet mijn boek. Jammer, want ik vond de andere boeken van Katie eigenlijk altijd wel leuk.

You Say it First krijgt  3 sterren, maar ook maar echt net. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: