3 x fijne schrijfplekjes in Utrecht

3 x fijne schrijfplekjes in Utrecht

In de loop der jaren heb ik op nogal wat plekken geschreven. Van een café waar laptops blijkbaar niet toegestaan werden tot aan plekken als de foyer van de bioscoop (Ik moest wachten op de tweede film), maar ook op minder gekke plekken zoals de bibliotheek. En natuurlijk heb ik daar wel mijn favoriete plekjes ontdekt.

Vandaag noem ik drie van mijn favorieten. Natuurlijk is dit gebaseerd op eigen ervaringen en de keren dat ik er was. Misschien is het op andere dagen heel anders, dat weet ik niet.

Bistrot Centraal
Stationshal 2A Utrecht Centraal, 3511 CE Utrecht

Bistrot Centraal is heel centraal. Het is gelegen op Utrecht Centraal en dus als je de trein uitrolt, hoef je alleen naar de eerste verdieping te gaan. Het is een grote ruimte – wat wel een beetje de sfeer af doet -, maar met overal gezellige zitjes waar je kunt eten en kunt drinken.

Ik vind het fijn dat de Bistrot heel toegankelijk is, ook voor mensen met minder geld, want ze komen niet langs de tafeltjes. Er zijn een aantal stopcontacten en tussendoor kun je gratis water pakken, ook heel erg netjes.

Wel vind ik het erg lawaaierig en ik vind het eten ook wat minder, maar goed, ik ben moeilijk met eten, dus misschien is dit wel niet terecht. En de wc is buiten en kost 70 cent, maar je krijgt een kortingsbon die je bij je eerstvolgende bestelling in kunt wisselen.

Doppio
Nobelstraat 239, 3512 EM Utrecht

Dit is er eentje die ik pas heel recent ontdekt heb. Ik kende Doppio wel, maar vooral vanuit de bus, want ik kom er langs als ik Utrecht uitrij. Doppio ligt in het centrum, maar wel een beetje verder weg van de winkels, dus je moet hem echt kennen. Ik vind de sfeer erg prettig en ook dat naar buiten kijken erg laagdrempelig is. O, en heb ik hun chocolate dip cookies al genoemd? Heerlijk. Ze komen langs de tafeltjes, maar ik vind ze niet opdringerig vervelend. Lawaaierig is het niet, het is goed te doen qua prikkels.

Jozef
Mariaplaats 50, 3511 LM Utrecht

Jozef is een zaak die ik ontdekt heb door anderen, want ik had er nooit van gehoord. Blijkt het een hele fijne tent te zijn. De muziek staat er niet te hard, doordeweeks is het overdag niet al te druk en goed te doen voor mij. Ik ben er zomers ook weleens geweest, maar dan is het overal natuurlijk een stuk rustiger. Het is betaalbaar (normale prijzen in de horeca) en het personeel is vriendelijk. Hun broodjes schijnen ook goed te zijn, al heb ik zelf alleen croissants en een broodje kroket op – die overigens inderdaad lekker waren.

Het nadeel is dat de lange tafel – ik houd van lange tafels – naast de kinderhoek staat.

Dit waren drie van mijn favoriete plekjes waar ik regelmatig kom als ik in Utrecht ben. In Zeist ga ik trouwens altijd naar het Barista Cafe (Emmaplein 240) en dat vind ik ook een erg fijne plek. Wel buiten de piekuren, want dan is het me iets te druk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: