Camp NaNoWriMo: april 2016

Camp NaNoWriMo: april 2016

Zoals elk jaar staat Camp NaNoWriMo weer op de deur te kloppen. Op het moment dat het 1 april wordt, word ik geacht om te schrijven. Dit jaar zal ik op 1 april niet veel schrijven, want die avond heb ik een concert (van The 1975 voor de mensen die dat willen weten). Dat is natuurlijk ook heel erg leuk.

Camp NaNoWriMo is het kleine broertje (of zusje, ik discrimineer niet op geslacht) van NaNoWriMo in november. In november moet je 50.000 woorden schrijven, maar in april kun je voor minder gaan. Minimaal 30 woorden, verder maakt het dus niet uit. Ideaal dus voor de mensen die 50.000 teveel vinden, maar wel een stok achter de deur willen hebben. 

‘Huh, zo weinig? Dat is toch heel weinig voor jouw doen?’
Mijn doel staat voor deze versie van Camp NaNoWriMo op 10.000 woorden. Mensen die me tijdens de november-editie volgen, weten dat ik best meer dan 50.000 woorden kan schrijven en zeker meer dan 10.000. Maar toch ga ik voor de 10.000.

Niet omdat ik niet meer kan, maar de laatste tijd gaat het schrijven niet zo lekker. En ik heb een beetje last van een writersblock. Daarnaast is april best een drukke maand met verschillende dingen (wel allemaal leuk gelukkig) en ik weet niet hoe de dingen met mijn moeder dan gaan verlopen.

Project Fiets en andere dingen
Tijdens deze editie van Camp ga ik niets nieuws schrijven, al was dat eerst wel het plan. Iets met een fiets en een meisje. Al was de projecttitel meer een grapje na al het gedoe met mijn eigen fiets. Helaas kwam er niets meer dan: een fiets en een meisje. Bovendien heb ik al veel teveel verhalen die af moeten. Toch vond ik het grappig om een cover te maken (daar hou ik nu eenmaal gewoon van, van covers maken).

Ik wil in april verder gaan met het herschrijven van Zwart als Inkt, al wordt dat meer opnieuw geschreven dan dat ik het herschrijf. Ik ben het in een andere persoonsvorm om aan het zetten en ik wil het volwassener dan het nu is. Verder hoop ik om wat verder te komen met Niets meer te verliezen, want dat verhaal moet ook eens af.

En misschien, heel heel heel misschien, schrijf ik nog een verhaal. Over een meisje, een jongen en een fiets. Maar waarschijnlijk niet en ga ik gewoon door met waar ik al aan bezig ben. Ook al is dat stiekem een beetje tegen de regels (eigenlijk mag je niet verder aan bestaande verhalen). Regels zijn erom gebroken te worden, toch?

2 gedachten over “Camp NaNoWriMo: april 2016

  1. Ik ga dit jaar voor het eerst meedoen! Ik heb er wel zin in, maar weet nog niet zo goed welk doel ik moet stellen. Camp Nano lijkt me wel ideaal, want 50 000 is echt onmogelijk voor mij, tenzij ik de hele maand vakantie heb. Tien duizend woorden lijkt me haalbaar, maar ik wil eigenlijk 20 000 om mezelf uit te dagen – al denk ik niet dat dat lukt. Daarom ga ik denk ik voor de 15 000 woorden.
    Femke onlangs geplaatst…Stop motion filmpje: boeken in de kastMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: