Camp NaNoWriMo: het eindoordeel

Camp NaNoWriMo: het eindoordeel

Ook afgelopen maand (oké, in juli) deed ik mee met Camp NaNoWriMo. Ik was niet van plan om aan een nieuw verhaal te beginnen, maar om verder te gaan met drie waar ik al aan bezig was. Hoe ging dat eigenlijk? Bleef ik netjes op het rechte pad of dwaalde ik toch een beetje af, omdat mijn kompas kapot was?

Noord, oost, zuid, west …
In het begin van juli ging het schrijven GOED. Zo goed dat het met hoofdletters moet. Op dag 1 schreef ik meteen iets van 3000 woorden en dat was dus al drie tiende van mijn doel van 10.000 woorden. Stiekem wilde ik gewoon die 50.000 woorden, want dat is altijd wel een beetje mijn ondergrens. Maar ik ben nooit zo heel streng voor mezelf, dus als ik minder zou schrijven, was het ook prima. Woorden zijn woorden tenslotte.

Ik bleef niet helemaal netjes aan de drie genoemde verhalen werken, want ik ging ook nog verder met een vierde: met het verhaal van afgelopen april. Ik had met de andere drie een beetje last van een dip, maar ik wilde wel schrijven. En dus ging ik verder met nummer vier. Zelf vind ik het altijd fijn om een keuze te hebben, want als ik vastzit, kan ik dan verder met een ander.

Allemaal aandacht
Gelukkig lukte het schrijven aan de de andere drie ook nog wel en kregen ze allemaal minstens één nieuw hoofdstuk erbij gelukkig. Ook herschrijf ik nog een beetje, omdat ik niet tevreden was met wat ik schreef. Ik probeer in elk geval elke dag iets te schrijven, al zijn het maar tweehonderd woorden. Dat roepen veel schrijvers ook altijd: ‘schrijf elke dag, zelfs al zijn het maar honderd woorden.’ En daar probeer ik het hele jaar aan te denken, niet alleen in NaNoWriMo-gerelateerde maanden.

Gehaald zoals je ziet. En de cabin ook.

Uiteindelijke doel
Helaas heb ik die 50.000 woorden niet gehaald, maar dat me dat niet ging lukken was me al vrij snel duidelijk. Al in het begin van de maand kwam het writersblock (een kleintje) terug en die is een beetje blijven hangen. Wel kwam ik rond de 30.000, dus ik ben niet geheel ontevreden. Al hoop ik wel dat het straks in november beter gaat dan vorig jaar en dat ik dat stomme writersblock eindelijk eens de deur uit kan doen, want ik wil wel weer eens gewoon lekker schrijven tijdens een NaNoWriMo-maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: